INFORÁDIÓ
2021. április 14. szerda
Tibor

korlátozások

2021.04.12. 19:28

Nagyon közel az üzletek nyitása Szlovákiában és Csehországban

„Április 19-től újra fogadhatnának vásárlókat és ügyfeleket azok az üzletek és szolgáltatók, amelyek igénybevételéhez nem kell megválni a szájmaszktól” – jelentette ki a szlovák kormányfő. Északi szomszédunknál hétfőtől minden óvoda megnyitott, az alsó tagozatos diákok pedig visszaültek az iskolapadba. Csehországban mától megszűnt a koronavírus-járvány miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot.
2021.04.10. 08:02

Bubenkó Csaba: a hétvége lesz az új szabályok igazi mérőpróbája

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke szerint a hétvégén vizsgáznak majd igazán élesben az üzletekre vonatkozó új járványügyi korlátozások, mert a meghirdetett tavaszi kedvezmények sok vásárló érdeklődését felkelthetik. Bubenkó Csaba az InfoRádiónak azt mondta: most kiemelt jelentősége van a vásárlások tudatos megtervezésének és az intézkedések betartásának.
2021.03.27. 05:24

A megyék többségében csak most kezd berobbanni a harmadik hullám

A megyei fertőzési adatokból kitűnik, hogy közel három héttel a szigorúbb járványügyi védekezési rendszer bevezetése után 14 megyénkben még csak most kezd igazán begyorsulni a járvány, hívja föl a figyelmet a Portfolio. Emellett mindössze 3 megyénk van, ahol a trend talán a járvány megállására, megtorpanására utal.
2021.03.26. 06:00

Van mit tanulnunk a járványkezelésről

Egy kutatócsoport a világ különböző országaiban alkalmazott, koronavírussal kapcsolatos korlátozó intézkedéseket hasonlította össze, hogy kiderülhessen, melyik hatásos és melyik nem. Hazánk is szerepel a vizsgált országok között.
2021.03.23. 19:11

A vakcinavita mögött az AstraZeneca jogi hazárdjátéka is áll

Nyilatkozatok sorát generálta kedden is a kilátásba helyezett európai uniós AstraZeneca-vakcina exporttilalmának lehetősége, amiben immár kormányfők is megszólaltak. Szakértők közben arra utalnak, hogy meglehet, az igazi bajkeverők a gyár jogi szolgálatánál keresendők.
2021.03.19. 17:54

Koronavírus: menekülnek az emberek Párizsból

Tömeges hagyták el az emberek Párizst pénteken a koronavírus-járvány megfékezésére éjfélkor életbe lépő harmadik lezárás előtt: az állami vasúttársaság (SNCF) honlapján a kevésbé fertőzött régiókba induló vonatokra minden jegy elkelt, a fővárosból kivezető autóutakon pedig a déli órákra rekordméretű dugók alakultak ki.
2021.02.28. 16:25

Mély sebet kapott a vadászati ágazat, de egyelőre nem halálosat

A 2020–21-es évadban a külföldi vadászvendégek 68 százaléka elmaradt. A korlátozások miatt a vadászatra jogosultak nem voltak képesek maximálisan teljesíteni a mennyiségi kilövési terveket sem, ezért félő, hogy a mezőgazdasági vadkár nagyobb mértékű, ami a vadásztársaságoknak jelentős kiadást jelent – mondta az InfoRádiónak Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke.
2021.02.16. 12:20

Ipsos: nem hozott megnyugvást a vakcina, de lazult a fegyelem

Nem nyugodott meg a lakosság a szélesedő körben elérhető vakcina hírétől, továbbra is maradtak a maszkok és a gyakori kézmosások, ugyanakkor lazult a magyarok általános fegyelme. Az idősebb korosztályban nem csak az oltási hajlandóság, de a regisztrációs arány is kiemelkedően magas, derül ki az Ipsos Covid-19 kutatássorozatának januári méréséből.
2021.02.11. 20:05

György László: ha kell, bővítik a 10 milliós ingyenhitel keretét

Elsősorban azokat a szektorokat segítenék a 10 millió forintos kamatmentes vállalkozói hitellel, melyeket a korlátozó intézkedések leginkább sújtottak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
2021.02.01. 19:50

A cseheknél „megdöglött a kutya”, a szlovákoknál SMS-es nyomkövetés jöhet

A budapestinél nagyobb, mintegy másfél-kétezres tömeg gyűlt össze vasárnap délután Prágában, hogy a közéletet korlátozó intézkedések ellen tüntessen. A Vencel téren összesereglett tüntetők többsége maszk nélkül vett részt a demonstráción és a kötelező távolságtartást sem vették komolyan. A rendőrség erővel nem avatkozott közbe. Míg Csehországban a korlátozások ellen tüntetnek, addig Szlovákiában az országos tesztelés újabb köre után azon gondolkodnak, milyen újabb szigorításokat vezessenek be.
2021.01.28. 20:47

Magyar járás lett a legfertőzöttebb a szlovákoknál

Kilenc nap alatt csaknem 3 millió embert teszteltek le Szlovákiában, a fertőzöttség 1,24 százalékos. Az országos szűrésbe, melyre január 18. és 26. között került sor, összesen 2 949 017 ember kapcsolódott be. A levett minták közül több mint 36 ezer lett pozitív. Az országos tesztelés eredménye szerint a magyarok lakta Dunaszerdahelyi járásban a legrosszabb a helyzet. 
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018