INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

kitüntetés

2020.08.20. 13:39

Szemerédi Endre matematikus kapta a Szent István-rend kitüntetést

A szorgalom, a teljesítmény, a hit és a válaszok elszánt keresésének szerepét emelte ki ünnepi beszédében a köztársasági elnök csütörtökön a Sándor-palotában, amikor - Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében - átadta az idei Magyar Szent István-rend kitüntetést Szemerédi Endre Abel- és Széchenyi-díjas matematikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának.
2020.05.04. 14:05

Közzétették az MTA idei díjazottjainak névsorát

Bejelentették a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) díjazottjait hétfőn, az Akadémiai Aranyérmet idén Keviczky László, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet kutatóprofesszora kapta, és tizennyolc kutató részesült további akadémiai kitüntetésben.
2020.04.01. 14:55

Kitüntették Dávid Ilonát a Volánbusz átszervezéséért

Lánczy Leó-díjjal és pénzjutalommal ismerte el Bártfai-Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Dávid Ilonának, a Volánbusz elnök-vezérigazgatójának a cég átszervezésével kapcsolatos munkáját.
2019.12.21. 13:32

Kitüntetik a hős tanárt

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kitünteti a diákjait védő testnevelő tanárt.
2019.12.17. 16:19

Gál Hunor költő kapja a Petri György-díjat

A Petri-díj kitüntetettje kettős jutalomban részesül: megkapja Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című munkáját, a Magvető Kiadó pedig megjelenteti a szerző első kötetét.
2019.12.14. 15:12

Klaus Iohannis kapja 2020-ban a Nemzetközi Károly-díjat

Klaus Iohannis román államfőnek ítélik oda 2020-ban a Nemzetközi Károly-díjat az európai értékek képviseletében felmutatott érdemeiért - jelentette be a kitüntetést odaítélő testület szombaton.
2019.12.03. 18:15

Brit professzornak adott át kitüntetést Orbán Viktor

Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtalan bírálatokat megfogalmazóktól - mondta Londonban Orbán Viktor miniszterelnök, aki kitüntetést adott át a brit író-filozófusnak.
2019.11.25. 21:41

Trump: "Conan egy valódi hős"

Kitüntette Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg azon kutyáját, amely részt vett az amerikai különleges erők októberi rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen. Az október végén Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.
2019.11.11. 20:16

Stoiber: Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van

Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van - hangsúlyozta Edmund Stoiber volt bajor tartományi kormányfő, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnöke a Die Weltnek egy interjúban, amely hétfőn jelent meg a német konzervatív lap hírportálján.
2019.11.03. 16:01

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket

Kitüntették Kerényi Lajos piarista szerzetest, Hollai Ferencet, a Katolikus Iparos és Munkásifjak Országos Egyesülete volt titkárát, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a Palaui Köztársaságban működő Mindszenty High Schoolt vasárnap Budapesten.
2019.10.31. 15:10

Orbán Viktor: Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át csütörtökön a Karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének, József Attila-díjas költőnek, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnökének, a Lakitelek Népfőiskola alapítójának.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018