INFORÁDIÓ 
2019. október 21. hétfő
Orsolya

kereszténység

2019.06.08. 14:40

Ünnepi szentmisék és istentiszteletek lesznek országszerte

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.
2019.05.17. 20:30

Orbán Viktor: nagyot fordult a világ

A kereszténydemokrata politikai vezetők feladata, hogy védjék és erősítsék azt az életformát, amely a keresztény hitből kinőtt: az emberi méltóságot, a családot, a hazát és az egyházi közösségeket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Pest megyei Nagykátán, a római katolikus Szent György-templom külső felújításáért tartott hálaadó szentmisén.
2019.04.07. 19:19

Pócza István: nem ért véget a migráció

Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint Európa válaszút előtt áll, és nem szabad továbbmennie azon az úton, amelyre ráállították főleg liberális - magukat néha konzervatívnak nevező - politikusok: a befogadás, a migráció, és innentől kezdve "a keresztény kultúra önfelszámolásának" útjára.
2019.01.06. 08:21

Az egyik legősibb keresztény ünnep a mai

A vízkereszt a nyugati keresztény egyház számára a karácsonyi ünnepségek zárónapját jelenti, míg az ortodox keresztények vízkeresztkor ünneplik Jézus Krisztus születését. Rengeteg néphagyomány kötődik hozzá, és ilyenkor, azaz január 6-án szokás leszedni a karácsonyfát.
2018.05.13. 14:25

Egy vagyonért kelt el és jó célt szolgál Ferenc pápa Lamborghinije

Ferenc pápa ajándékba kapott Lamborghinije 715 ezer euróért kelt el a Sotheby's monacói árverésen, a bevételt egyebek között az iraki keresztény lakosságnak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által lerombolt otthonai, templomai és középületei újjáépítésére fordítják.
2018.01.21. 21:40

Elkezdik a koalíciós tárgyalásokat Németországban - a nap hírei

A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről - közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött a Német Szociáldemokrata Párt rendkívüli kongresszusa. Az Egyesült Államok után Európában és Ausztráliában is tüntettek a nők jogaiért.
2017.12.25. 09:53

Erdő Péter: a hiteles kereszténység szebbé, békésebbé teszi az életet

A hiteles kereszténység szebbé, békésebbé teszi az ember életét, rányitja szemünket az örök értékekre, és igazi szeretetközösséggé alakítja a családokat - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szenteste a budapesti Szent István-bazilikában.
2017.12.19. 07:56

Vigyázat, már a karácsonyt is lopják

Változik a világ, az orosz RT televízió összegyűjtötte a politikai korrektség nevében elkövetett karácsonyellenes „támadásokat” - írja a Magyar Idők.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018