INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

idegméreg

2019.08.16. 06:28

Újabb rendőrről derült ki, hogy idegméreg került a szervezetébe

Újabb emberről bizonyosodott be a londoni rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint, hogy mérgezést szenvedett a novicsok típusú idegméregtől az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese, az orosz-brit kettősügynök Szergej Szkripal és a lánya elleni merényletben tavaly márciusban az angliai Salisbury városában.
2018.07.06. 05:05

Novicsokkal szennyezett tárggyal érintkezett a két brit

A 44 éves nőt és a 45 éves férfit szombat óta kezelik a délnyugat-angliai Salisbury kórházában mérgezéses tünetekkel. Két napja derült ki, hogy a szovjet időkben kifejlesztett katonai idegméreg okozta rosszullétüket.
2018.07.05. 17:35

A legveszélyesebb idegméreg okozta az újabb brit mérgezést

A brit rendőrség szerint a Novicsok nevű idegméreg miatt került kómába egy brit férfi és nő a dél-angliai Amesbury-ben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója szerint mégsem valószínű, hogy ezután tömegével használnak majd idegmérgeket.
2018.05.04. 13:20

Szkripal-ügy: fontos információ derült ki az idegméregről

Maximum 100 gramm – ekkora mennyiségű idegmérget használhattak a Nagy-Britanniában menedékjogot kapott volt kettős ügynök, Szergej Szkripal és lánya megmérgezése során. Ezt a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet vezetője mondta, miközben a brit sajtó hallgat arról, hogy Csehországban is gyárthattak Novicsok anyagot.
2018.03.13. 17:21

Sokkoló hír: nyilatkozott az idegméreg fejlesztője

Még a körülmények kedvező alakulása esetén sem épül fel teljesen Szergej Szkripal volt orosz katonai hírszerző és lánya, ha valóban a Novicsok (Újonc) típusú idegméreggel próbálták meggyilkolni őket - nyilatkozott a szer egyik kifejlesztője, Vil Mirzajan volt szovjet vegyész a The Daily Telegraph című brit lapnak.
2018.03.10. 20:36

Újabb részletek a kémmérgezésről

Több száz tanút hallgattak meg és bizonyítékok tömegét gyűjtötték össze a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet körülményeit vizsgáló hatóságok - mondta szombaton a brit belügyminiszter. Amber Rudd továbbra sem fedte fel azonban, hogy az elkövetők pontosan milyen hatóanyagot használtak.
2018.03.07. 18:58

Bejelentették: idegmérget használtak Angliában

A Scotland Yard szerdai tájékoztatása szerint idegméreg okozta a délnyugat-angliai Salisbury városában történt mérgezéseket, és a helyszínre elsőként érkező rendőrök egyikét is súlyos mérgezéses tünetekkel kezelik a helyi kórházban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018