INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

gyógyszerhiány

2020.02.13. 17:41

Megint nem kapni a babák számára létfontosságú vitamint

Megint K-vitamin-hiány van az országban. Két év alatt harmadjára fogyott el a patikákból a szájon át adható Konakion-injekció, amit minden anyatejjel táplált újszülöttnek be kell adni, különben a baba a legrosszabb esetben meg is halhat. A szülők, a védőnők és az orvosok most egymástól szedik össze a fel nem használt ampullákat – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Az OGYÉI szerint hamarosan újra kapható lesz a szer.
2019.10.03. 21:35

Riasztó a helyzet a gyógyszerhiány miatt

Egyre súlyosabb gyógyszerhiánnyal küzd Németország, a hiánycikként számon tartott szerek és készítmények száma az utóbbi hat évben csaknem meghatszorozódott.
2017.07.05. 09:57

Gyógyszer tízszeres áron Ausztriából - lapszemle

Napokon belül megalakul az első közérdekű nyugdíjas-szövetkezet, a Szomszédok. Tízszeres áron Ausztriából szerzik be a betegek a zöld hályog kezelésére szolgáló gyógyszert, amely már hónapok óta szinte sehol sem kapható Magyarországon – írta a Magyar Nemzet. A Napi.hu cikke szerint veszély fenyegeti a második világháború utáni másfél évtizedben született korosztály tagjait.
2017.05.18. 11:27

Hiánycikk lett egy nagyon fontos gyógyszer

Akadozik az ellátás az országban egy, a zöld hályogra igen gyakran alkalmazott szemcseppből, a gyártó csupán a tényleges szükségletek kétharmadát tudja fedezni – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap olvasói jelezték, hogy az utóbbi időben sehol nem tudták megvásárolni a betegségükre felírt gyógyszert, mert a patikusok szerint országos hiány van belőle. Ezt több gyógyszertár is megerősítette a Magyar Nemzetnek. Néhány gyógyszerész azt feltételezte: a probléma oka, hogy az április 25-i budaörsi raktártűzben megsemmisült a szemcseppek egy része.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018