eur:
398.01
usd:
364.79
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Nyitókép: Pixabay

Hiánycikk lett egy kedvelt fájdalomcsillapító, ne is keresse

Gyártási gond miatt nem lehet kapni a Cinie-t a gyógyszertárakban.

Hiánycikké vált a Cinie fájdalomcsillapító gyógyszer, melyet jellemzően migrénes fejfájás ellen szoktak alkalmazni – írja a Pénzcentrum a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adatbázisa alapján. A gyógyszernek két kiszerelése van forgalomban, az 50 mg-os már május óta nem kapható, a 100 mg-os pedig június 25-től hiánycikk gyártási gond miatt. A hatszemes 50 mg-os Cinie esetében a hiány tervezett vége július 15.

További gondot jelent, hogy a hasonló hatóanyagú gyógyszerk közül is van olyan, amelyik hiénycikk a patikákban.

A Cinie jellemzően migrénes fájdalom csillapítására szolgál, összehúzza a kitágult vérereket, ezáltal enyhíti a migrénes fejfájást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Recesszióban az USA? Csúnyán büntetik az amerikai részvényeket, a Nasdaq már 3%-ot esett ma

Recesszióban az USA? Csúnyán büntetik az amerikai részvényeket, a Nasdaq már 3%-ot esett ma

Megint elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap az USA-ból gyenge makroadatok érkeztek a feldolgozóiparból, így feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, amelyekre ma rátettek egy lapáttal a vártnál jóval gyengébb munkaerőpiaci adatok. A befektetők elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank talán túl későn kezdheti el a kamatcsökkentést, és aktiválódott a rettegett Sahm-szabály is. A tőzsdék ennek hatására jelentős mínuszban vannak, a japán tőzsde ma beszakadt, Európában egész nap esett a piac, és az USA-ban is komoly mínuszok láthatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×