INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

gát

2020.03.03. 10:05

Több száz kilométeres gátrendszer védhetné meg Európát

Az Északi-tengeren Skócia és Norvégia közötti 475 kilométer hosszú és egy Franciaország és Délnyugat-Anglia közötti 160 kilométeres gát védhetné meg Európa több mint 25 millió lakóját a várhatóan több méteres tengerszint-emelkedés következményeitől a következő évszázadokban holland kutatók szerint.
2019.12.15. 11:51

Vita egy cuki állatról: káros vagy hasznos?

Bár két évtizeddel ezelőtt még csak néhány hódcsalád élt Magyarországon, mára, a visszatelepítéseknek köszönhetően, legalább hatezer példányra tehető az állomány. A hódok kárt is tehetnek a folyók gátjaiban, de hódváraik építésével nagy ökológiai hasznot is hajtanak. Erről a kettősségről is szó volt egy, a Magyar Természettudományi Múzeumban szervezett Hódkonferencián.
2019.06.26. 14:48

Így áll a Mol új székházának építése - képek

A Mol Campus kivitelezésének fővállalkozóját a tervek szerint szeptemberig kiválasztják, ez lesz a legnagyobb szerződés a Mol-csoport 28 emeletes, 120 méter magas új székházának építésénél - mondta Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a beruházás belsőépítészeti terveinek helyszíni bemutatóján.
2018.10.02. 08:30

Ezekben a kerületekben jó befektetés lehet lakást venni

Hamarosan létrejön néhány zóna a fővárosban, amely egészen más képet fest majd pár év múlva, mint ma. A Portfolio.hu olyan területeket térképezett fel Budapesten, ahol kedvező hosszú távú befektetésnek tűnik ingatlant vásárolni.
2018.06.28. 06:55

Nehéz helyzetben a Horvátországba utazók – lapszemle

Szigorítják a kampánytámogatás szabályozását – írja a Magyar Idők. A Népszava az orosz politikai befolyásról közöl cikket. Megemelik a Hármas-Körös gátjait – közli a Világgazdaság. A Portfolio szerint egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a Horvátországba utazó magyar autósok. Egyre magasabbak a forinthitelek kamatát befolyásoló referenciakamatok – írja a Pénzcentrum.hu. A Világgazdaság cikke szerint nőtt a borászatok együttes nyeresége.
2018.06.19. 04:50

Mi történik a pécsi fekete katlanban?

Jól halad a Karolina-külfejtés rekultivációja – ezt mondták a Karolina Tájsebész Csoport tagjai, akik megtekintették és szemügyre vették a munkálatokat. Nem egy rövid folyamat ez: hét évről beszéltek a teljes feltöltésig, tájrendezésig - írja a pecsma.hu.
2017.10.18. 10:17

Itt az új fővárosi verzió a Római-parti gáttal kapcsolatban

A Nánási út - Királyok útja nyomvonalat teljesen kizártak, a többiről később döntenek. A korábbi határozatuk visszavonásával értelmetlenné tették a népszavazási aláírásgyűjtést. Az ellenzék szerint megijedt a főváros.
2017.10.18. 09:07

Váratlan döntés a Római-parti mobilgát ügyében

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közgyűlés a római-parti védmű part menti nyomvonalát támogató április határozatát szerdán rendkívüli ülésén. Ezzel okafogyottá válik az ügyben meghirdetett népszavazás.
2017.10.16. 13:54

Van, amihez összefog az ellenzék

Kilenc ellenzéki párt vesz részt a Római-parti gátról szóló népszavazás aláírásgyűjtésében. A Fővárosi Közgyűlés szerdán rendkívüli ülést tart a kérdésről.
2017.09.29. 10:46

Robbanótesteket találtak a Kopaszi-gátnál, útlezárások lesznek

Közúti, vasúti, valamint gyalogosforgalom-korlátozás lépett érvénybe péntek délelőtt a Kopaszi-gát környékén, miután második világháborús robbanótestekre bukkantak a munkások egy építkezésen - közölte a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője.
2017.09.12. 14:06

Bonyolódik a Római-part ügye

Népszavazást kezdeményezne a főpolgármester a Római-partra tervezett gát nyomvonaláról. Az ellenzék szerint azonban az előterjesztést várhatóan a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés nem fogja támogatni. A referendum korábbi kezdeményezői tárgyalásra hívták a főpolgármestert.
2017.08.29. 18:50

Óriási a baj, átszakadt egy gát

Otthonaik elhagyására, menekülésre szólította fel a lakosságot kedden a texasi Brazoria megye vezetője, miután a Harvey hurrikán okozta áradások következtében Houstontól délre átszakadt egy folyami védőgát.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018