INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

freund tamás

2020.09.20. 15:59

Plüsskutyákkal nyűgözte le a zsűrit a Famelab nyertese

Vékony Kata biológus nyerte az idén harmadik alkalommal megrendezett FameLab tudománykommunikációs verseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti a magyar tudósokat a novemberi nemzetközi döntőben.
2020.07.10. 11:14

Három alelnök segíti az MTA új elnöke, Freund Tamás munkáját

A közgyűlés utolsó szavazási fordulóján eldőlt az is, hogy élettudományi elnökségi tagként Szathmáry Eörs, társadalomtudományi elnökségi tagként Romsics Ignác, természettudományi elnökségi tagként pedig Pósfai Mihály vehet részt az elnökség munkájában.
2020.07.08. 22:22

Orbán Viktor: Európa visszavonulóban van - a nap hírei

A korábbinál egységesebb Európa megteremtését nevezte a német uniós elnökség kiemelt feladatának Angela Merkel kancellár. A magyar miniszterelnök szerint az Európai Uniót csak úgy lehet egyben tartani, ha a Nyugat nem kényszeríti rá nézőpontját Közép-Európára. Nemzeti érdeknek tartja a kétirányú kommunikációt a tudomány és a politika között a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke. A nap legfontosabb hírei július 8-án.
2020.07.08. 13:59

Freund Tamás: Nemzeti érdek a tudomány és a politika együttműködése

A Magyar Tudományos Akadémia új elnökét 251 szavazattal választották meg, Pléh Csaba 169 voksot kapott. Freund Tamás szerdán beszélt elnöki céljairól, a leválasztott kutatóhálózat ügyéről, a kormányzati kapcsolatokról és a nemzetközi szerepvállalásról is.
2020.07.07. 06:00

Ma eldől, ki lesz a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

Freund Tamás neurobiológus és Pléh Csaba pszichológus indult a posztért. Ezekben a percekben is zajlik az a 24 órás, online szavazás, amely hétfő délután, a szintén online zajló akadémiai közgyűlés lezárása után kezdődött. A voksoláson az elnök személye mellett az MTA főtitkáráról, főtitkár-helyetteséről és alelnökeiről is döntenek.
2020.07.01. 13:00

Freund Tamás: az Akadémia nem áshatja be magát egy lövészárokba

Rendezné a kormánnyal és a társadalommal is a kommunikációs kapcsolatot Freund Tamás. a Magyar Tudományos Akadémia egyik elnökjelöltje, aki az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy visszaterelné a kutatóintézeteket az Akadémiába, és nyitna a fiatalok felé is. A beszélgetés szerkesztett, rövidített változata.
2020.06.22. 12:13

Bemutatkoznak az MTA elnökjelöltjei - videó

Most bárki közel férhet a közelgő akadémiai elnökválasztás legfontosabb pillanataihoz, hiszen az egész folyamatot online-osították. Íme az elnök- és főtitkárjelöltek kortesbeszédei.
2016.11.30. 19:03

A legfelsőbb döntéshozók sem tudják, hogy a legnagyobb terhet az agy betegségei jelentik

A legfelsőbb döntéshozók nincsenek tisztában azzal, hogy a társadalomra a legnagyobb szociális és egészség-gazdasági terhet az agy betegségeinek ellátása jelenti - hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke. Az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója az optogenetikával és az éntudattal kapcsolatos kutatási eredményekről is beszámolt.
2016.11.10. 18:16

Jelentős eredményeket hozott a Nemzeti Agykutatási Program

Eredményesen működik a Nemzeti Agykutatási Program, amit széles körű összefogás övez - mondta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a témában tartott konferencián. A program keretében magyar tudósok például kimutatták, az internetfüggőség agyszerkezeti változást okoz.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018