INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

folyó

2018.09.02. 09:16

A folyóinkból már nem csak a víz hiányzik

A WWF a Víz Világhét alkalmából kiadott jelentése szerint a folyókra mint víz- és energiaforrásokra tekint az emberiség, miközben szem elől téveszti a halállomány vagy az árterek élővilágának védelmét. További probléma a folyók szennyezettsége, és hogy a nagy folyamok torkolatai süllyednek és zsugorodnak.
2018.01.27. 09:16

Folyóba zuhant egy kisbusz Indiában: sok halott

Folyóba zuhant egy utasokkal teli kisbusz, legkevesebb tizenhárom ember meghalt, három megsérült a balesetben az India nyugati részén fekvő Mahárástra szövetségi államban - közölte szombaton a rendőrség.
2017.11.27. 20:55

Újabb feljelentés a Szamos folyó szennyezése miatt

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) környezetvédő szakpolitikusa, Babos Krisztina bejelentette: ügyészségi feljelentést tesz amiatt, hogy - a román-magyar határ közelében levő - Vetés községben működő Unicarm hús- és tejfeldolgozó üzem folyamatosan szennyezi a Szamos folyót.
2017.06.29. 14:54

Az árvízi védekezésről egyeztetnek a Duna országai

Az árvízi védekezés lesz az idei fő témája a Nemzetközi Duna Napnak, amit magyar, horvát és ukrán szakemberek közösen ünnepelnek Barcson, a Dráva mentén – mondta az InfoRádiónak Márk László, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.
2017.06.24. 07:22

A Tiszába csobban a WWF

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor. A WWF Magyarország központi eseménye pedig Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után.
2017.04.13. 14:35

Magyarországot most elkerülheti a katasztrófa

Továbbra is harmadfokú készültség van érvényben a romániai Aranyos folyó múlt heti szennyezése miatt – mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: várhatóan egy-két napon belül befejezik a méréseket, mert a szakemberek eddig jó eredményeket kaptak.
2017.04.11. 18:38

Időzített bomba közelít Magyarországhoz

A hét közepére várja az Országos Vízügyi Főigazgatóság az egy hete Romániából elindult szürke iszap szennyezést a Maros magyarországi szakaszára.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018