INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

feosz

2022.08.26. 02:00

A hazai webáruházakat tesztelték fogyasztóvédők – itt az eredmény

Jogszabálysértő tájékoztatókat is talált az iskolaszereket értékesítő webáruházak honlapjain a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. A teszt több hiányosságot is feltárt, de összességében jó tapasztalatokkal zárult – értékelt a szervezet szóvivője.
2021.10.31. 08:30

Fontos jogok illetik meg egy új lakás vásárlóját

Az új lakást vásárlók számára nyújt hiba esetén segítséget a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. Azt például még sok beruházó sem tudja, hogy az új lakáshoz jótállási jegyet kell adni.
2021.02.05. 06:00

Komoly: hamarosan egy radírhoz vagy celluxhoz is használati útmutató kell

A civil fogyasztóvédelem szerint a kormánynak inkább a párbeszéddel kellene kezdenie, hisz rengeteg adminisztratív terhet hoztak létre a nyáron érvénybe lépő törvénnyel. Kispál Edit FEOSZ-szóvivő mindjárt ajánl is két területet az InfoRádión keresztül. Az IMT fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára további változásokra is felhívta a figyelmet.
2019.07.01. 14:41

Fordulat a Tunéziában pórul járt magyarok ügyében

Mintegy 300 magyar lehet érintett a múlt hétvégi tunéziai esetben, amikor egy repülő meghibásodása miatt volt akinek majdnem egy napot kellett a reptéren várakoznia – közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke. Baranovszky György szerint kártalanítani kell a fogyasztókat.
2019.06.22. 14:17

Kaotikus a helyzet a nyári gyermektáboroknál

Sok szülő nem tudja megoldani a teljes nyári időszakra a gyerekfelügyeletet, így nyári táborok után néznek. Kínálat van bőven, azonban legtöbbször igen kevés információ áll rendelkezésére. A legújabb lehetőség, hogy már nyári táborra is kínálnak hitelt egyes pénzintézetek.
2018.09.21. 17:04

Káralap létrehozását követelik a gyógyszergyártóktól

A gyógyszergyártók által fenntartott káralap létrehozását tartja szükségesnek a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), hogy ennek terhére a vásárlók visszaválthassák a forgalomból kivont gyógyszereket.
2018.06.30. 18:15

Ekkor jár kártérítés a repülő utasainak

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez érkezett panaszok szerint a légitársaságok még mindig nem hajlandók fizetni a jogszabály szerint járó kártalanítást az utasoknak járattörlés vagy hosszú késés esetén. Ezen kívül nem tesznek eleget segítségnyújtási kötelezettségüknek sem.
2018.06.23. 11:00

Sokan pórul járhatnak, ha így vesznek mobilt

Megsokasodott a nem megfelelően működő mobiltelefonokról szóló panaszok száma. A vásárlók sokszor olyan készüléket vesznek, főként webáruházakból, melyeket nem a magyar piacra szántak - közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője. Kispál Edit szerint legtöbbször a magyar nyelvű menü és a gyártói garancia hiányzik az ilyen telefonok esetében.
2017.10.27. 06:06

A banki ügyintézők körmére néztek

Az ügyfelek előzetesen is széleskörű tájékoztatást kapnak a bankokban a különböző lakáshitelekről – derült ki a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) próbavásárlásaiból. Kispál Edit, a FEOSZ szóvivője elmondta: egyedül a várakozási idő volt negatív tapasztalat, de ez is kiküszöbölhető.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018