INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

feltárás

2019.05.05. 16:52

Egyik ámulatból a másikba esnek a régészek Gombaszögön

Befejeződött a tavaly Gombaszögön megkezdett középkori Pálos-monostor régészeti feltárásának egy szakasza a Felvidéken. A jelentős középkori lelőhelyen az egykori létesítmény templomát, idén pedig a hozzá tartozó kolostort - a szerzetesek lakhelyét - tárták fel.
2019.04.22. 18:40

Még mindig van titok a föld alatt a Várnegyednél

Várnegyed a föld alól címmel nyílt kiállítás a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában. A július végéig látogatható tárlat az elmúlt tíz év kutatási eredményeiből ad válogatást olyan fontos helyszíneket tekintve át, mint például a Karmelita épületegyüttes, a Várkert Bazár, a Mátyás-templom és az Erdélyi bástya.
2018.11.01. 18:10

Beszakadt a föld az Erzsébet hídnál

Ókori vagy középkori pincerendszerre bukkantak: gázvezeték-építési munkák közben szakadt be egy a föld mélyén eddig megbújt pincerendszer teteje az Erzsébet híd budai oldalán.
2016.12.28. 09:44

Világon egyedülálló dinoszauruszcsontok Magyarországon

Iharkúton és Villányban is hatalmas őshüllő és ősemlős lelőhely feltárásán dolgozik a Magyar Tudományos Akadémia Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoportja. Vannak olyan maradványok, amelyekből csak egyetlen darab van az egész világon. Pénzbeli értékük ki sem fejezhető. A Természettudományi Múzeumban van például olyan holotípus, amelyet még a másik szobába is engedéllyel lehet csak átvinni – mondta Ősi Attila paleontológus, a MTA Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoportjának vezetője.
2016.08.31. 06:06

Páratlan párta az avar korból

Páratlan avar kori aranyleletet találtak a régészek az M35-ös autópálya nyomvonalának feltárásakor. A 10-12 éves kislány koponyáján épségben megmaradt párta díszessége és ritkasága miatt is kiemelkedő felfedezés -- mondta az InfoRádiónak Dani János a debreceni Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018