INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

döntés

2019.12.18. 09:33

Rohamosan fogy a vállalkozások ideje

Az eva megszűnése bő fél éve ismert tény, de az érintettek eddig nem nagyon igyekeztek átterelni érdekeltségüket más adó alá.
2019.10.02. 19:54

Erdő Péter: az új, manipulatív technikák kijátsszák az ember döntési szabadságát

Egyes világtendenciák szerint jog és erkölcs nélkül is szabályozható a társadalmi viselkedés – erről Erdő Péter bíboros beszélt az InfoRádiónak az Erkölcs és jog című konferencia szünetében. Úgy vélte: az új, manipulatív technikák kijátsszák az ember döntési szabadságát és ezáltal emberi méltóságát. A bíborost a hazai rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről, valamint a brazíliai látogatásról is kérdezte az InfoRádió.
2018.06.03. 16:37

Teljesen átszabná az EU-t Angela Merkel

Angela Merkel szeint biztonsági tanácsra, kisebb létszámú bizottságra és transznacionális választási listákra is szükség van az EU-ban.
2017.12.20. 20:26

Megvan a döntés Donald Trump adóreformjáról

Az amerikai képviselőház szerdán újból megszavazta a Donald Trump elnök kormánya által javasolt adóreformot. A voksolást eljárási hibák miatt kellett megismételni a törvényhozás republikánus többségű alsóházában.
2017.09.20. 14:13

Magyarország a renitensek között

Csaknem 10 ezer olyan ítéletet tart számon az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), melyeknek máig nem tettek eleget az Európa Tanács tagállamai, bizonyos esetekben már 25 éve várat magára a törvényszék döntésének végrehajtása - írta a Politico brüsszeli hírportál.
2017.09.12. 07:07

Fontos bírósági döntés előtt a devizahitelesek

Mindent felforgathat a devizakölcsönök ügyében az Európai Bíróság, a luxembourgi fórum ugyanis egy román hitelper kapcsán a jövő héten lényegében arról határoz: tisztességtelen-e, hogy a bankok a devizahitel-szerződésekben egyoldalúan a fogyasztókra hárították az árfolyamkockázatot? A kérdés a magyar kölcsönfelvevőket is érdekelheti: egyes becslések szerint annak idején ezermilliárdos kárt okozott az érintetteknek, hogy az árfolyamok változásából eredő terheket az adósok viselték.
2017.09.06. 14:46

Kvótadöntés: így reagált Szlovákia

„Szlovákia elfogadja a kvótaperben hozott döntést, de a kormány álláspontja a migránsok ügyében nem változik” – jelentette ki a szlovák miniszterelnök azt követően, hogy ma délelőtt az Európai Bíróság elutasította a menedékkérők tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet.
2017.07.26. 10:33

Kvótaper: Magyarország ellen döntene az Európai Bíróság

A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja a bíráknak szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők kötelező áthelyezésére vonatkozó európai uniós mechanizmus ellen indított perben.
2017.06.28. 08:59

Lex CEU: őszre csúszik az AB döntése

Várhatóan csak a nyári szünet után, ősszel dönt az Alkotmánybíróság (AB) arról a beadványról, amelyben ellenzéki pártok támadták meg az április elején elfogadott lex CEU-t, azaz a felsőoktatási törvény módosítását – tudta meg a Magyar Nemzet.
2016.11.18. 17:58

Három területen változtat a kormány az EU-pénzekért

Három területen alapvető változásokról döntött a kormány a magyarországi EU-támogatási rendszer szabályozásában, amellyel a Portfolio megítélése szerint már nagy valószínűséggel elkerülheti az ország az összes EU-támogatás brüsszeli felfüggesztését. Ennek azonban ára van: módosítja a kormány az állami pályázatértékelői rendszer egyik alappillérét és összességében gyengül a Miniszterelnökség befolyása a pályázati döntéshozatalra – írta a Portfolio.
2016.10.25. 14:10

Alapkamat: bejött az elemzők várakozása

Az elemzői várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén.
2016.10.18. 12:37

Döntött az Alkotmánybíróság a rendőrfotók ügyében

Rendőrökről készült sajtófotóknak, videóknak az érintettek engedélye nélküli közlését tiltó bírósági ítéleteket - köztük kúriai döntést - semmisített meg kedden kihirdetett két határozatában az Alkotmánybíróság (Ab).
2016.08.16. 15:46

A sportdiplomácia is befolyásolja a bírói döntést a birkózásban

Eddig többször is sorsdöntő hibákat követtek el a bírók a riói olimpia birkózóversenyeiben - mondta az InfoRádiónak a magyar szövetség bíróbizottságának elnöke. Péteri László kiemelte, hogy a magyar birkózók eredményeire a sportdiplomácia is hatással van.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018