INFORÁDIÓ 
2020. október 31. szombat
Farkas

brexit-tárgyalások

2020.10.02. 17:20

Brexit: Brüsszel beperli a briteket

Az Európai Unió jogi útra terelte a brit belső piaci törvényjavaslat ügyét, mert szerinte ezzel megsértenék a brexitszerződést. Közben úgy tűnik, az októberi uniós csúcs végéig marad nyitva a lehetőség, hogy a felek kereskedelmi alkut kössenek.
2020.09.29. 10:29

Az EU "tengeralattjáró" tárgyalásokat akar a britekkel

A héten folytatódnak a kulcsfontosságú brexittárgyalások, miközben a brit kormány továbbra sem hajlandó visszavonni ellentmondásos törvényjavaslatát. A belső piaci tervezet felülírná a felek válási egyezményét, ami miatt az EU jogi eljárással fenyeget.
2020.09.14. 14:48

Piszkavas a küllők közé: össztűz a brexitalkut sértő tervezetre

Egyre hevesebb a hangnem Nagy-Britannia és az Európai Unió brexittárgyalásain. A két oldal képviselői a Twitteren estek egymásnak. Közben két volt brit kormányfő a válási alkut felülíró törvényjavaslat leszavazására sürgette a parlamenti képviselőket.
2020.09.10. 19:01

Az EU beperelheti a briteket, ha megszegik a brexitalkut

Komoly következményekkel fenyegette meg Nagy-Britanniát az Európai Unió, ha a korábbi brexit-egyezményt felülíró saját törvényt léptetne életbe. Egy uniós vezető rendkívüli tanácskozásra Londonba utazott, miközben kiszivárgott: Brüsszel bíróság elé citálhatja a briteket.
2020.09.07. 08:34

Brexit, második hullám: apokaliptikus a brit vízió

Fogytán az idő és a brit kormány Brüsszelt vádolja azért, hogy fenyeget a megállapodás nélküli brexit. Ennek nyomán felhúznák a vámsorompókat Nagy-Britannia és az EU közt. Ha viszont bedurvul a második járványhullám, akkor a kiszivárgott brit kalkuláció szerint nagy baj lesz az országban.
2018.08.01. 19:35

Minden nap egyre nagyobb az "alku nélküli" brexit lehetősége

Minden egyes nappal nő a veszélye annak, hogy Nagy-Britannia kereskedelmi megállapodás nélkül lép ki az Unióból. Ez pedig sok munkahelyet veszélyeztethet a szigetországban és az EU-ban is - figyelmeztetett az új brit külügyminiszter.
2017.06.20. 21:28

Gyévai Zoltán: az unióé az első találat

A brit tárgyalóküldöttségnek a kilépésről tartott első, hétfői fordulója után magyarázkodnia kellett - véli Gyévai Zoltán. A Bruxinfó főszerkesztője szerint egyértelműen erősebbnek bizonyultak a 27-ek képviselői.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018