INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

bérbeadás

2018.09.07. 12:06

Lakáskiadásból szerez jövedelmet? Ezekre ügyeljen, mert a NAV is figyel

A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A tanév kezdetével lassan megtelnek a kiadó albérletek, így nem árt tisztázni a hosszú távú lakáskiadás szabályait - olvasható a NAV közleményében
2017.12.23. 20:02

Így spórolhat több százezret jövőre

A jövő évi adóváltozások további lendületet adhatnak a lakás-bérbeadás már így is pörgő piacának. A hosszú- és a rövid távú bérbeadásokat terhelő adók jövőre érezhetően mérséklődnek.
2017.08.07. 13:03

Kellemetlen meglepetés érhet bennünket a közmű-átírásoknál

A lakásvásárlással, -bérléssel vagy -kiadással járó adminisztráció egyik legfontosabb eleme a közművek szabályos átíratása. Ha jól csináljuk, sok kellemetlen meglepéstől óvhatjuk meg magunkat. Elkerülhetjük például, hogy az előző tulajdonos vagy bérlő számláit nekünk kelljen kifizetnünk. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által összegyűjtött legfontosabb tudnivalókat a Magyar Idők ismertette.
2017.05.04. 10:23

Új szabályokkal fehérítenék az albérletpiacot

Az elszállt albérletárak stagnálását is magával hozhatja a kormány tervezett intézkedése, miszerint a hosszú távra lakást kiadók esetében teljes mértékben eltörölnék a jelenleg még fizetendő egészségügyi hozzájárulást - írta a Magyar Idők.
2016.08.04. 12:44

Vizsgálja a NAV az Airbnb-t, több mint ezren jobb, ha lépnek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a közösségi szálláshelymegosztó-portálok adatainak elemzését. A májusi adatok alapján több mint ezer bérbeadónak érdemes rendeznie az államkassza felé az ingatlankiadásból származó jövedelme utáni elszámolást - közöltea Nemzetgazdasági Minisztérium.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018