INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

azonnali átutalás

2019.06.20. 14:07

Párbeszéd a gazdaságról: már a bankkártyát se vegyük készpénznek

A készpénzhasználat visszaszorulását hozhatja az azonnali átutalások rendszere, de a jövőben több megoldás is kiválhatja a most ismert fizetési módokat - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című műsorából, amelynek Varga Lóránt, az MNB főosztályvezetője és Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő alapkezelője volt a vendége.
2019.06.19. 17:12

Párbeszéd a gazdaságról: magában nem segít az azonnal átutalás

Július elsejétől éles tesztüzemben elindul az azonnali fizetés rendszere Magyarországon, de a készpénzhasználat visszaszorulása önmagából ettől nem várható - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Varga Lóránt, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője és Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliókezelője volt a vendége.
2019.05.31. 22:23

Keresik a megoldást a Hableány kiemelésére - a nap hírei

Kezdeményezte a dunai balesetben érintett szállodahajó kapitányának letartóztatását az ügyészég. Jövő márciusra halasztotta júliusról az azonnali fizetési rendszer bevezetését a nemzeti bank. A katolikus és ortodox egyház testvériségéről beszélt Ferenc pápa Bukarestben. A nap legfontosabb hírei május 31-én.
2019.05.28. 15:09

Tolódhat az azonnali átutalási rendszer bevezetése, ha nem lesz hibátlan

Ha nem lesz kész az eredetileg tervezett július 1-jéig az azonnali átutalás rendszere, kéthónapos tesztidőszak kerülhet az indítás elé - értesült az InfoRádió Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkártól. A Portfolio szakmai konferenciája után mondta el azt, hogy a határidőnél fontosabb a kifogástalan rendszerműködés, amitől 5 másodpercre csökken a belföldi, 10 millió forint alatti utalások átfutási ideje.
2019.05.21. 04:30

Gyakorlati tudnivalók az azonnali átutalásról

A tervek szerint július 1-jén vezetik be Magyarországon az azonnali pénzátutalásokat. A rendszert működtető Giro Zrt. vezérigazgatója a lakosságot is érintő részletekről beszélt.
2019.01.04. 08:46

Hatékonyabbak lehetnek bizonyos műtétek - lapszemle

A Népszava szerint újra eladósodnak a nagyvárosok. A Portfolio az amerikai tőzsdék tegnapi eséséről, a Magyar Idők a sztereokonverter nevű optikai, műtéteket segítő eszközről ír.
2019.01.03. 13:59

Már tesztelik a bankoknál az azonnali fizetési rendszert

Hat hónapon belül, 2019. július 1-én elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, ami alapjaiban fogja megváltoztatni a fizetési szokásainkat, például akár mobiltelefonszámra is indíthatunk majd átutalást.
2018.10.24. 16:31

Párbeszéd a gazdaságról: fontos változások jönnek a banki szolgáltatások terén

Más dimenzióba fogja helyezni a pénzforgalmat Magyarországon, ha megvalósul az azonnali átutalás lehetősége - mondták az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők. Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi infrastruktúráért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere a bankváltás megkönnyítésének fontosságát is hangsúlyozta a Párbeszéd a gazdaságról című magazinban.
2017.06.08. 17:43

Hatalmas változások a magyar pénzügyi rendszerben

Két év múlva jelentős változások lesznek a magyar pénzügyi rendszerben, 2019. július 1-jétől a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét, a hét minden napjának 24 órájában minden 10 millió forint alatti belföldi egyedi forint átutalásnak maximum 5 másodpercen meg kell valósulnia - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója csütörtökön.
2017.05.25. 10:31

Nagy változások a bankoknál

44 százalék feletti az OTP Bank részesedése a lakossági bankszámlapiacon és ez folyamatosan nő - jelentette ki a társaság termékfejlesztési és értékesítési vezetője egy sajtótájékoztatón. Takács Domokos szerint paradigmaváltás zajlik a bankpiacon, mivel a technológia térnyerésével a pénzügyek terén is az egyéni ügyfélkezelést igénylik a fogyasztók.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018