INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

alaptörvény

2019.03.26. 08:24

Kéményseprés: alaptörvény-ellenes helyzet jött létre

Az Alkotmánybíróság határozata szerint alaptörvény-ellenes helyzetet hozott létre az Országgyűlés a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény elfogadásakor. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke közölte: nem azonosulnak a testület által megfogalmazottakkal.
2018.06.30. 13:30

Jövőre felállhat az első közigazgatási bíróság

Prioritásnak tartja a közigazgatási bíróság kérdését Trócsányi László igazsági miniszter, aki a boon.hu hírportálon megjelent interjúban hangsúlyozta: a cél a közigazgatási bíráskodás színvonalának emelése.
2018.06.14. 19:50

Szerdán szavaz az alkotmánymódosításról a parlament

Az alaptörvény hetedik módosítása, valamint a "Stop Soros" csomag zárószavazását is várhatóan jövő szerdán tartja a Ház - derül ki az Országgyűlés honlapjára csütörtökön felkerült napirendi javaslatból.
2017.09.26. 11:41

Jövő évi választások: így megy a matek

Ha a köztársasági elnök a legkorábbi időpontra tűzi ki a jövő évi országgyűlési választásokat, a pártoknak március 6-áig kell bemutatniuk közös vagy egyéni országos listáikat. Ekkorra kell lezárni az ellenzéki egyeztetéseket az esetleges közös listáról.
2016.11.23. 13:28

Az államfőhöz fordult Vona

A köztársasági elnökhöz fordult a Jobbik elnöke az alaptörvény-módosítás ügyében, segítségét kérve a patthelyzet feloldása érdekében.
2016.11.21. 18:05

Ismét kaphatnak majd különleges rendszámot a konzuli képviselők

Problémamentes az együttműködés a Magyarországra akkreditált konzuli misszióvezetőkkel – hangzott el a számukra tartott tanácskozáson. Semjén Zsolt közölte: az illetékes tárcák dolgoznak a konzuli munkát segítő mentességek és kiváltságok harmonizálásán, így a konzuli képviselők számára adandó különleges rendszám ismételt bevezetésén is.
2016.11.13. 15:11

Fidesz: a Jobbik cserbenhagyta Magyarországot

A Jobbik mostani akciója nem más, mint egyszerű politikai machináció: annak a ténynek az elkendőzése, hogy cserbenhagyták Magyarországot - kommentálta a Fidesz-frakció vasárnap Volner János Jobbik-alelnök közlését pártja alaptörvény-módosító javaslatáról.
2016.11.06. 21:22

Elhunyt Kocsis Zoltán - a nap hírei

Elhunyt Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója. Az alaptörvény hetedik módosításáról szavaz a jövő héten a parlament. Megindult az offenzíva az Iszlám Állam szíriai fellegvárának, Rakkának a visszafoglalásáért. A nap legfontosabb hírei november 6-án.
2016.11.05. 15:43

Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

A Jobbik szerint a három nagy hitelminősítő felértékelése után Magyarországnak már teljesen felesleges akár egy napig is a piacinál négyszer drágább, de sok biztonsági kockázatot magában hordozó letelepedési kötvények megtartása.
2016.11.03. 22:10

November 8-án szavaznak az alaptörvény módosításáról - a nap hírei

November 8-án szavaz az alaptörvény hetedik módosításáról az Országgyűlés. A versenyképesség javítását nevezte az ország előtt álló egyik legfőbb kihívásnak a nemzetgazdasági miniszter. Parlamenti szavazást rendelt el a Brexit ügyéről a londoni felsőbíróság. A nap legfontosabb hírei november 3-án.
2016.11.03. 14:07

Jövő kedden szavaz a parlament az alaptörvény-módosításról

Az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra - erősítette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke.
2016.10.21. 16:31

Orbán: az alkotmánymódosítás megmutatja, ki hol áll

Az alkotmánymódosítás tiszta vizet fog önteni a pohárba azzal kapcsolatban, hogy melyik párt hol áll, nemzeti ügynek tekinti-e a kérdést - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő brüsszeli sajtótájékoztatóján.
2016.10.17. 10:19

Orbán Viktor: az új egység a nemzetek Európája mellett foglalt állást

Az október 2-ai kvótanépszavazáson létrejött új egység azért olyan széles, sokszínű, erős, mert az emberek érzik, hogy a magyar önállóság ismét veszélyben van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az általa benyújtott alaptörvény-módosítási javaslatot ismertetve.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018