eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szavaznak a képviselők az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülésén 2023. július 31-én. A rendkívüli parlamenti ülést a Momentum kezdeményezte, miután a júliusi, vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek. Az ülés a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kegyelmi eljárás: változtatna az LMP Orbán Viktor alkotmánymódosítási javaslatán

Az LMP módosítást nyújt be a miniszterelnök Alaptörvény-módosításához.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja országgyűlési frakciója módosítást nyújt be a kormány által előterjesztett Alaptörvény-módosításhoz, ami azt a célt szolgálja, hogy a kegyelmi eljárásban tett miniszteri előterjesztés és a miniszter által ellenjegyzett kegyelmi döntés a törvényben meghatározott kivételekkel legyen nyilvános – közölte hivatalos Facebook-oldalán Ungár Péter.

Az LMP frakcióvezetője azt írta, hogy a politikai felelősséget vállaló igazságügyi miniszter és a döntést hozó köztársasági elnök is a népfelség elve alapján tölti be közjogi tisztségét, így döntéseiről (és annak indokairól) felelősséggel tartozik a társadalom felé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×