INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

államfőválasztás

2019.03.17. 15:02

Megnyerte az elnökválasztás első fordulóját a liberális Caputová

Fölényesen nyerte meg a szlovák elnökválasztás első fordulóját Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje, aki Maros Sefcoviccsal, a legerősebb kormánypárt, az Irány- Szociáldemokrácia (SMER-SD) párt jelöltjével került a második fordulóba - erősítették meg a Statisztikai Hivatal (SÚSR). A vasárnap délben nyilvánosságra hozott hivatalos végeredmények szerint a voksolás első fordulójában Caputovának mind a nyolc szlovákiai megyében a szavazatok jelentős többségét sikerült megszereznie.
2019.03.17. 09:03

Szlovák elnökválasztás: Caputová nyerte az első fordulót

Az elnökválasztás első körét a nem hivatalos végeredmények - a jegyzőkönyvek 95 százalékot meghaladó feldolgozottsága - szerint jelentős előnnyel Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje nyerte, aki a legerősebb kormánypárt, az Irány jelöltjével, a második legtöbb voksot szerzett Maros Sefcoviccsal együtt került az államfőválasztás második körébe.
2019.03.16. 08:09

Államfőt választ Szlovákia

Északi szomszédunknál ma tartják a köztársaságielnök-választást. Andrej Kiska leköszönő államfő helyére 13-an pályáznak, a legutóbbi felmérések szerint közülük háromnak van reális esélye bejutni a második fordulóba, amelyre nagy valószínűséggel szükség lesz, és amelyet két héttel az első kör után tartanának.
2019.02.27. 17:55

Összefog a szlovák jobboldal az elnökválasztás hajrájára

Vannak, akik örülnek, vannak, akik tartanak a jobboldali demokratikus erők összefogásától a három hét múlva sorra kerülő szlovák államfőválasztás előtt. A jobboldal legerősebbnek tartott jelöltje, Robert Mistrík bejelentette, hogy visszalép Zuzana Čaputová javára, aki ezzel máris a legfőbb esélyessé lépett elő.
2019.02.26. 20:39

Szlovák elnökválasztás: váratlanul visszalépett az egyik esélyes jelölt

Visszalépett az államfőjelöltségtől Robert Mistrík, akit a felmérések a márciusi elnökválasztás egyik legesélyesebb jelöltjének tartottak. Az erről szóló döntést pozsonyi sajtótájékoztatóján jelentette be az ellenzéki szlovák liberálisok által támogatott vállalkozó kedden.
2018.06.25. 16:58

Itt az EBESZ véleménye a török választásról

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői szerint nem voltak egyenlők a feltételek az indulók számára a törökországi választásokon. Az államfőválasztás második helyezettje elismerte Erdogan győzelmét.
2017.03.13. 16:24

Államfőválasztás: "a papírforma érvényesült"

A következő öt évben is komoly legitimációs bázist tudhat maga mögött Áder János, nemrég újraválasztott köztársasági elnök - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője.
2017.03.13. 08:00

Államfőt választ ma az Országgyűlés

Hétfőn választ államfőt a következő öt évre az Országgyűlés. Több parlamenti bizottság is tart ülést a héten, többek között a Gazdasági bizottság keddi ülésének napirendjén Medgyessy Péter volt miniszterelnök meghallgatása szerepel, az Európai Csalás Elleni Hivatal 4-es metró beruházásáról készült elmarasztaló jelentése ügyében.
2017.03.11. 20:40

"Ellophatják" a demokratikus választásokat Franciaországban

Bumerángként üthet vissza a baloldalra a Francois Fillon ellen indított lejárató kampány. Számos elemző, de immár az ügyben megszólaló több jobb- vagy baloldali politikus is attól tart, hogy a balos kötődésű bírók és a túlnyomó többségében Emmanuel Macron-t támogató média "ellophatják" a demokratikus választásokat.
2017.03.10. 20:14

Elárulta célját Áder kihívója

Majtényi László szerint államfőjelöltségének nem az a célja, hogy köztársasági elnök legyen, hanem az, hogy beszéljenek a negyedik köztársaságról, arról, hogy mit gondolnak a magyar államról.
2017.02.22. 10:19

Majtényi László ezért akar beszélni a parlamentben

Cselt sejt a korai államfő-választási időpontban a baloldali pártok köztársaságielnök-jelöltje, de Majtényi László élni akar a lehetőséggel, és felszólalna a parlamentben: arról, hogy milyen fontos lenne újra alkotmányos, szabad országban élni.
2017.02.15. 06:06

Török Gábor: a baloldal újra láthatóvá vált

Majtényi László államfőjelöltsége abból a szempontból siker a baloldal számára, hogy a politika vita végre nemcsak a Fideszről és a Jobbikról szól, hanem az MSZP és a többi párt is láthatóvá vált - mondta Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző ugyanakkor nem tartja optimális jelöltnek a volt ombudsmant.
2016.12.03. 14:53

Ausztria megosztott

Megosztja az osztrák társadalmat, a politikai pártokat és a közéletet is az ausztriai államfőválasztás, a kisebbik kormánykoalíciós párton, az Osztrák Néppárton (ÖVP) belül pedig komoly vitákat gerjesztett a jelöltek melletti kiállás.
2016.09.13. 10:43

A menekültektől függ az osztrák politikai elit sorsa

Az osztrák politikai elit elemi érdeke, hogy zavartalanul, korrekt módon megismételjék az ausztriai államfőválasztás második fordulóját - hangoztatta a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018