eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.
Nyitókép: MTI/NAV

Teljesen véletlenül akadt bele a NAV a csempészcigi-rakományba

Rutinellenőrzésen akadt fenn a bolgár kamion.

Rutinellenőrzésen csaknem 800 doboz, több mint 1,6 millió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy bolgár kisbuszban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán - közölte a NAV vasárnap az MTI-vel.

A kisbusz Bulgáriából indult, öt férfit vitt Franciaország felé mezőgazdasági munkára. Az utasok rutinellenőrzése után a pénzügyőrök az autót kopogtatásos módszerrel vizsgálták meg. Ennek eredményeként kiderült, hogy a küszöböt, az üléseket és a teljes tetőkárpitot is cigarettával tömték ki.

A sofőr azt mondta, hogy a megtalált 786 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettáról nem tud semmit, nem ő rejtette el, csak a munkások fuvarját bízták rá.

A járőrök az adózatlan cigarettát lefoglalták, költségvetési csalás és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×