eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Aljas trükkel lopják most az autókat - így lehet védekezni

Aljas trükkel lopják most az autókat - így lehet védekezni

Miközben egyre kevesebb autót lopnak, egyre trükkösebbek a tolvajok, akik között újabban egy rendkívül ötletes, de pofonegyszerű módszer terjed.

Korábban népszerű volt a tolvajok között a jármű kulcsa által kibocsájtott rádió jelek blokkolása. Kinéztek egy autót, követték, miután kiszállt a gazdája, a hátralendített kezével nyomott egyet a kulcson, ennek jelét blokkolták a közelben leparkolt bűnözők.

Az autós azt hitte, a kocsija zárva, hiszen rányomott egyet, mire visszament hozzá, már sehol nem volt a kocsi.

Stílusában ehhez hasonló, ám még ennél is egyszerűbb módszert használnak újabban, amit most még nem lehet széles körben nyilvánosságra hozni, ugyanis az is kedvet kaphatna a használatához, aki máshogy nem nagyon tud elvinni egy-egy modern, nagy értékű autót. Majd talán egy év múlva beszélek róla – mondja a szakértő a Vezess kérdésére. A titkolózásának az oka, hogy nem akar ötletet adni a b-kategóriás csibészeknek, akik még nem ismerik.

A lapnak elmesélte a trükköt a NAKE-elnök, amit hallva nem lehet találóbb jelzőt írni rá, mint, hogy aljas. Ugyanis a tolvajok valamelyest a jármű gazdáját is felhasználják a lopáshoz – de ennél többet az autóvadász kérésére nem mondhatnak.

Annyit viszont mindenki fogadjon meg tanácsként, hogy ne a bejárati ajtónál tárolja a kocsikulcsot.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×