Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Túrázót ölt meg egy fekete medve New York közelében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Túrázót ölt meg egy fekete medve New Jerseytől északra egy erdős vidéken a hétvégén - közölte hétfőn a helyi rendőrség.

A szakértők szerint roppant ritka az ilyen támadás ebben a térségben.

A New Jerseyben élő 22 esztendős Darsh Patel négy barátjával együtt vette észre a medvét vasárnap délután a New Yorktól 64 kilométerre északra fekvő Apshawa rezervátumban. A medve követte a túrázókat, akik erre szétszóródtak, ám amikor újra összegyűltek, Patel már nem volt közöttük. Értesítették a rendőrséget, amely két órával később talált rá a férfi holttestére.

A tragédia helyszínén a medvét is ott találták, és elpusztították. A rendőrök szerint a fekete medvék nem ritkák New Jerseyben és az állam 21 megyéjében, de rendkívül ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának.

A helyi környezetvédelmi hivatal jelentése szerint 2012-ben New Jerseyben mintegy 3000 fekete medve élt, ami országosan is a legnagyobb populációt jelenti. Decemberben hatnapos medvevadászatot tartottak az államban.

Egy 2010-ben a medvékről készült jelentés szerint 1852 óta senkit sem ölt meg fekete medve New Jerseyben. 2002-ben New York államban egy öt hónapos kislány lett egy medve áldozata, amikor a vadállat felborította a babakocsiját és magával vonszolta a Catskills-hegység erdőségébe. Négy éve egy medve New Jersey északnyugati részén támadott meg egy férfit: elvette a szendvicseit és számos néhány sérülést, zúzódást okozott neki.

A fekete medvék jellemzően nem agresszívek, inkább elmenekülnek az emberek elől - írja a New Jersey környezetvédelmi hivatal a honlapján.