eur:
368.45
usd:
345.17
bux:
48245.01
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Az iskolai szexuális zaklatás miatt vizsgálódik az ombudsman

A vizsgálódás célja az, hogy feltérképezze a körülményeket és javaslatok fogalmazzon meg.

Kozma Ákos csaknem ezer fenntartót keresett meg a köznevelési és szakképző intézményekben folytatott hivatalból indított eljárás keretében. A fenntartókon keresztül minden magyar köznevelési és szakképző intézménytől kért adatokat az alapvető jogok biztosa - tették hozzá.

A valós helyzet és átfogó kép feltárása céljából a vizsgálat keretében kiemelten fontos az egyes intézmények tapasztalatainak, gyakorlatának, véleményének, javaslatainak és helyzetének összehasonlítható formában való megismerése.

Az átfogó vizsgálat keretében az alapvető jogok biztosa ismételten tájékoztatja az érintett szülőket,

gyermeket és pedagógusokat, hogy a gyermekek jogainak sérelme, vagy annak veszélye esetén lehetőségük van akár elektronikus formában a panasz@ajbh.hu címen, akár személyesen az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fővárosi ügyfélszolgálatán, vagy a hivatal tavaly megnyílt területi irodáiban (Győr, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, Miskolc és Pécs) az alapvető jogok biztosának eljárását kérniük.

Bejelentéseiket továbbá ingyenes zöldszámon (+36-80-215-000) is fogadja a hivatal - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×