eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin a határon: "mindenki teszi a dolgát"

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök folytatta egész napos látogatását az ukrán határ mentén, ahol felkereste Beregsurányt, Fehérgyarmatot és Tiszabecset.

A megválasztott államfő a közmédiának nyilatkozva tapasztalatait úgy összegezte: a három településen olyan összefogás valósul meg, amelyben nemcsak a humanitárius és segélyszervezetek, hanem az ott élő helyi emberek is kiveszik a részület. Ők, ha arra van szükség, főznek, segítenek az áruk bepakolásában, segítenek a tolmácsolásban - fűzte hozzá.

"Mindenki teszi a dolgát", a polgármesterek, a jegyzők, az önkormányzati hivatalok munkatársai, és a járási és kormányhivatalok vezetői - sorolta.

Novák Katalin szerint az látszik, hogy a helyszíneken egy jól összeszokott csapat dolgozik, ahol mindenki tudja, hogy mi a dolga. Kitért arra, hogy

a települések között munkamegosztás van,

a segélyszervezetek egy-egy településre koncentrálnak és a helyi vezetőkkel együtt szervezik a segítő tevékenységet. "Ez azért is fontos, mert így mindenki tudhatja, hogy jó helyre kerül az a segítség, amit útnak indít" - mondta a megválasztott köztársasági elnök.

Novák Katalin szólt arról is, hogy most már több mint három hete tart a háborús helyzet és "mi mindannyian azon dolgozunk, hogy minél előbb ismét béke legyen, de addig is szükség van még a segítségre".

Beszámolt arról is, hogy

sok menekültcsaláddal is találkozott. Szavai szerint ők nagyon nehéz helyzetből indulnak el, sokaknak lebombázták az otthonát és 20 percük volt összepakolni az egész életüket.

A háború családokat szakított szét, az édesapákat, a fiaikat otthon kellett hagyniuk Ukrajnában és így indultak neki a nők gyermekeikkel együtt a hosszú útnak - mondta.

"Jó látni, hogy ebben a nehéz helyzetben a magyar emberek összefogtak, (...) és mindenki ott segít, ahol tud és a segítségpontokon professzionális segítségnyújtás zajlik" - zárta szavait Novák Katalin.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×