INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

bkk

duna

rakpart

erzsébet híd

Új részletek a rakparton zajló munkálatokról

Új részletek a rakparton zajló munkálatokról

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Jól halad a vízfőnyomócső-csere - közölte a BKK.

Áprilisban kezdődhet meg a vízfőnyomócső-csere az Erzsébet hídi csomópontnál, valamint a Széchenyi rakparton - a Jászai Mari tér és a Markó utca között -, a munkálatok előreláthatóan a negyedik negyedévben befejeződnek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK azt írta, ütemezetten és a terveknek megfelelően zajlik a főváros egyik elöregedett és ezért üzemeltetési szempontból mára már kockázatossá vált vízfőnyomócsövének a cseréje a pesti Duna-parton. A rekonstrukció a pesti alsó rakpart megújításával összehangoltan valósul meg.

A Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréjét. A kulcsfontosságú ivóvíznyomócső 2021 augusztusában kezdődött kiváltása időszerű volt, mert a feszített vasbeton anyagú Sentab-csövek az élettartamuk végéhez közelednek - olvasható a közleményben.

A BKK közölte, a Lánchídtól északra tavaly augusztus 23-án, attól délre pedig november 6-án kezdődtek meg a munkák. A Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak az ott közlekedők, míg ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát használhatják, ennek köszönhetően sikerül a munkák forgalmi hatásait csökkenteni - tették hozzá.

Az eddig munkálatokról azt írták, hogy az id. Antall József rakparton, a Garibaldi utca és a Lánchíd között összesen már több mint 500 méter új vezetéket épített ki a Fővárosi Vízművek. Az elkészített tanulmányterv alapján folyik az egyeztetés a felújítás alatt álló Lánchídnál megvalósuló vízcsőátvezetés nyomvonaláról.

A Jane Haining rakparton, a Lánchíd és az Erzsébet híd között már több mint 450 méter új vezetéket fektettek le,

az Eötvös téren megtörtént a csomópontok szerelése, a munkagödrök helyreállítása, a villamossínek alatti bújtatóba pedig beépítették az új csövet. Az Apáczai Csere János utca kereszteződésében elkészült az összekötés és a helyreállítás, a Régiposta utcai záporkiömlő átépítése és helyreállítása ugyancsak készen van.

Kitértek arra is, hogy az Apáczai Csere János utcában tavasszal indulhat a távhővezeték-építés, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyamatban van, a vállalkozási szerződést várhatóan márciusban írhatják alá. A beruházást a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. bonyolítja majd le.

A víznyomócső-rekonstrukciós munkák után kezdődhet a kivitelezés a RAK-PARK projektben, amely a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől a Fővám térig tartó szakaszának élhetőbbé tételét célozza - írták, kiemelve: a cél, hogy növekedjenek a park jellegű zöldfelületek és közelebb kerüljenek a városlakók a vízparthoz.

Az első ütem az id. Antall József rakpart és a Március 15. tér között, a második pedig délre, a Fővám térig valósul meg, ezek tervezése már megkezdődött.

A pesti alsó rakpart Parlament és a Margit híd közötti szakaszát már korszerűsítették, ott gyalogossétányt és fasort alakítottak ki az útpálya és a Duna között - írták.

Emlékeztettek arra, a pesti alsó rakparton zajló vízfőnyomócső-csere miatt az Eötvös tér és a Margit híd közötti teljes útszakaszt lezárták a gépjárműforgalom elől.

A mozogni vágyók a Margit hídtól a Kossuth Lajos téri József Attila-szobor előtti feljáróig haladhatnak, ezt a lehetőséget érdemes igénybe venniük a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek és a babakocsival sétálóknak is - közölte a BKK.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018