eur:
394.37
usd:
370.62
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Karácsony Gergely főpolgármester (b4) beszél, mellette Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Gy. Németh Erzsébet  (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. szeptember 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

A Városháza-ügy miatt rendkívüli közgyűlést akar a Fidesz – Főváros: nem lehet

Láng Zsolt: a főpolgármester ne várja ki a 15 napot, már szerda reggelre hívja össze a rendkívüli közgyűlést. Budapest szerint erre nincs törvényes lehetőség, majd a jövő szerdán lesz közgyűlés.

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a fővárosban a Fidesz-KDNP frakciója a Városháza ügyének és az ahhoz kapcsolódó telekügyek kivizsgálásáért – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Fidesz Budapest Facebook-oldalon.

Láng Zsolt a videóban azt mondta, hogy az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester egyre mélyebbre süllyed: nem a kérdésekre keresi a választ, hanem folyamatosan mellébeszél és terel.

A budapestieknek joguk van tudni az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre a választ, emelte ki a frakcióvezető, aki arra kérte a főpolgármestert, hogy, bár a jogszabályok szerint 15 napja van összehívni a rendkívüli közgyűlést, haladéktalanul, szerda reggel 9 órára hívja össze azt, hogy "végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás".

A bejegyzés szerint a frakció a rendkívüli közgyűlésre

egyetlen napirendi pontot javasol: vizsgálóbizottság felállítását az ügyben.

Fővárosi reakció: nem lesz rendkívüli Fővárosi Közgyűlés

Nem lesz rendkívüli közgyűlés november 17-én, mert a Fidesz-frakció túl későn nyújtotta be a kezdeményezését, így erre a napra már szabályszerűen össze sem hívható az ülés. A Fővárosi Közgyűlés egyebekben a szabályoknak megfelelően jövő héten szerdán ülésezik – írja közleményében a Városháza.

A Fidesz fővárosi frakciója ma kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének 2021. november 17-én 9:00 órára való összehívását. A közgyűlés erre az időpontra való összehívására azonban nincs jogi lehetőség, mert a Budapest Főváros Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2020. (II. 5.) önkormányzati rendelet (SZMSZ) 19. § (5) bekezdése alapján arra csak az ülés napját megelőző harmadik napon, 12 óráig van lehetőség.

A Fővárosi Közgyűlés következő ülését az SZMSZ 16. § (2) bekezdése szerint 2021. november 24-ére, szerdára hívja össze a főpolgármester. Ez a hónap utolsó szerdája, eddig is ekkor volt a közgyűlés rendes ülése. Az SZMSZ 17. § (2) bekezdése szerint ezen az ülésen lehet tárgyalni majd a Fidesz-frakció által tett javaslat napirendre tűzéséről.

A Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén a főpolgármester ismét és újra elmondja majd, hogy a Városháza épülete nem eladó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×