eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nincs elég orvos, bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét

Nincs elég orvos, bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét

A súlyos orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház kénytelen a nyárra bezárni a belgyógyászati osztálya felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény – tudta meg a Magyar Nemzet egy, a neve elhallgatását kérő kórházi dolgozótól. A honlapján a fővárosi kórház arról tájékoztatja a betegeket: június 1. és augusztus 31. között a kórház belgyógyászati osztályának közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból így 32 lesz elérhetetlen. A 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

A kórház harmadik emeletén található belgyógyászat tegnap már teljesen kihalt volt.

Egy orvos arról számolt be a Magyar Nemzetnek: ő nemrégiben mondott fel a kórházban, és a közelmúltban több másik kollégája is így tett. Távozásának oka, hogy jobb ajánlatot kapott, és a kórházban az egyébként régóta fennálló súlyos orvoshiány miatt nagy a terhelés a rezidenseken és a szakorvosokon is.

Nincs elég orvos, bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét

Ráadásul mivel az intézmény országos pszichiátriai és addiktológiai intézet is, a belgyógyászaton is sok az átvett pszichiátriai beteg, ami nem túl vonzó a belgyógyásznak készülő rezidenseknek. Ők ugyanis szeretnének minél többet tanulni, többféle esetet látni.

Kitért arra is, hogy szinte minden kórházban nehézséget okoz az orvoshiány, és a határon mozog a betegellátáshoz szükséges létszám. Szerinte a Nyírő Gyula Kórházban már nagyon érett a mostani szüneteltetés, hiszen eddig is tarthatatlan volt a helyzet. A szakorvosokon hatalmas a teher, rengeteg a túlórájuk. A rezidensek is folyamatosan vándorolnak a kórházak között.

Hangsúlyozta: nővérekből is nagy a hiány, ez az összes egészségügyi intézményben probléma. Arról nincs információ, hogy az ellátást részben átvevő Honvédkórházban a megnövekedett betegszám mekkora pluszterhelést jelent majd az ottani orvosoknak és nővéreknek.

A Magyar Nemzet kereste a Nyírő Gyula Kórházat, hogy megtudja, az elmúlt fél évben hány szakorvos, rezidens és szakdolgozó hagyta el a kórház belgyógyászati osztályát, és mi az oka annak, hogy kevesebb beteget tudnak ellátni, de lapzártáig nem kaptak választ.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×