Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előzetes letartóztatásba került a Szentendrei úti gázoló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elrendelték annak a férfinak az előzetes letartóztatását hétfőn, aki szombat hajnalban a budapesti Szentendrei úton belerohant egy álló autóba, amelynek vezetője és utasa meghalt - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A közlemény szerint a férfi szombat hajnalban a III. kerületi Szentendrei úton nagy sebességgel belerohant egy előtte álló autóba, aminek következtében az abban ülő két ember életét vesztette. Az MTI úgy tudja, hogy az egyik áldozat a 21 éves Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos.

Mivel a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított férfi maga is megsérült, a Budai Központi Kerületi Bíróság a kórházban tartotta tárgyalását. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyére hivatkozva kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, a gyanúsított védője enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelését kérte.

A bíróság nem jogerősen, egy hónapra rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A szombat hajnali baleset okozója fékezés nélkül rohant bele a piros lámpánál várakozó autóba. Az eddigi adatok szerint a sofőr – aki egy jobb kormányos járművet vezetett – megközelítőleg 130 kilométer/órás sebességgel ütközött neki az ekkor körülbelül 30 másodperce a lámpánál szabályosan várakozó kocsi hátuljába. A balesetben döbbenetesen összetörtek a járművek.

Óbuda polgármestere a balesettel kapcsolatban kezdeményezi a Véda telepítését a Szentendrei útra.