eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hoppál Péter szerint Európa beteg, dekadens és népessége fogy

Hoppál Péter szerint Európa beteg, dekadens és népessége fogy, ezzel szemben Magyarországon a folyamatok e téren bizakodásra adnak okot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára szombaton a házasság világnapja pécsi megnyitóján nagycsaládosok előtt beszélt arról, hogy a családi közösségek Magyarországon annak ellenére erősek, hogy Európában éppen gyengülni látszanak.

Az egyházi közösségeknek, a nagycsaládosoknak és a kormánynak határozottan és emelt fővel kell szembemenniük a liberális világ "valósítsd meg önmagad típusú" ideológiájával - mondta Hoppál Péter, aki Európában egyedülállónak nevezte a családok biztonságát erősítő magyar kormányzati intézkedéseket.

Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke azt hangsúlyozta, hogy napjainkban a magyar családok helyzete jóval kedvezőbb, mint tíz évvel ezelőtt. Jellemező tendenciának nevezte azonban, hogy a fiatal párok nem mernek a házassággal "egymás iránt felelősséget vállalni".

A NOE elnöke kiemelte, a házasságra elsősorban nem intézményként, hanem szeretetközösségként érdemes tekinteni.

Õri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere bejelentette, a pécsi önkormányzat idén több mint kétmilliárd forintot szán óvoda- és bölcsődefejlesztésre. Hozzátette, a fejlesztéseknek köszönhetően az intézményekben további férőhelyek is létesülnek.

Az alpolgármester reményének adott hangot, hogy az elmúlt évtizedekben Magyarországon és Pécsett is tapasztalt népességfogyás belátható időn belül mérsékelhető, illetve a tendencia megfordítható.

Magyarországom kilencedik alkalommal rendezik meg a házasság hete programsorozatot keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával, ezúttal "a szeretet: szenvedély és döntés" mottóval. A több mint kétszáz programot magában foglaló esemény ezen a hétvégén kezdődik.

A házasság hete mozgalom 19 éve indult az Egyesült Királyságban, s ma már több mint húsz országban tartják meg a programsorozatot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×