eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Horváth Csaba: "Tarlós István az igazi ellenfél"

Mentorokkal segítené vissza a társadalomba az utcára került családokat a szocialisták főpolgármester-jelöltje. Ehhez azonban előbb létre kellene hozni a megfelelő kapacitású ellátórendszert - tette hozzá a politikus. Horváth Csaba az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: valódi riválisának Tarlós Istvánt tekinti.

Habár a rendteremtés minden főpolgármester-jelölt programjában szerepel, a szocialisták színeiben induló Horváth Csaba a saját elképzeléseit szerinte lehetséges riválisa, Tarlós Istvánéval hasonlította össze.

Az MSZP-s politikus azt hangsúlyozta, hogy ő a szabadság rendjét hirdeti, amely a közösség értékein alapul, szemben a Fidesz-KDNP jelöltjével, aki egy politikai irányzat által kitűzött, centralizált rendet képzel el.

A két program közötti egyik lényeges különbséget Horváth Csaba a hajléktalanok ügyének lehetséges megoldási módszereiben látja.

Azt Horváth Csaba is elismerte, hogy  Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István elképzeléseivel szinkronban áll a svéd modell, amely szerint erős szociális hálót kell teremteni, hogy senki se kerülhessen az utcára, és ne sajátíthassa ki a közterületeket.

Úgy véli azonban, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjének programja időrendben nem áll össze, mert első lépésként akarják kitiltani a fedél nélkülieket a közterületekről. Ez a szocialista jelölt szerint súlyos közrendi problémákat okozhat.

Az MSZP-s poltikus azt mondta: első lépésként olyan kapacitású ellátórendszert kellene létrehozni, amely ki tudja szolgálni az utcán élők alapvető igényeit.

 Ezután lehet a szerencsétlen sorsú családokat mentorok segítségével visszailleszteni a társadalomba. Ez azoknak nyújtana újrakezdési lehetőséget, akik ki akarnak törni ebből az állapotból -  hangsúlyozta Horváth Csaba.

A hajléktalanok másik csoportja viszont nem akarja elfogadni a társadalmi kötöttségeket, és saját akaratukból választják az utcai életformát.  Nekik rendészeti úton kell biztosítani a létbiztonságukat - jegyezte meg a szocialisták főpolgármester-jelöltje.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×