eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Bibó Istvánról elnevezett teremmel bővült a KSH könyvtára

Bibó Istvánról elnevezett új közösségi teremmel bővült a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára. Az intézmény mostantól nemcsak a szervezet dolgozóinak, hanem a kerület lakóinak is kölcsönöz könyveket.

A Központi Statisztikai Hivatal a kezdetektől, 1867-től szolgáltató intézmény. A hivatalon belül pedig régóta működik egy statisztikai szakkönyvtár, amely nem csak a statisztikusok számára elérhető, hanem a szélesebb közönség is hozzáférhet a gyűjtött adatokhoz - mondta el az intézmény elnöke.

Vukovich Gabriella közölte: az új terem megnyitását az élénkülő érdeklődés is indokolta. Emellett a KSH könyvtára abban a szerencsés helyzetbe került, hogy amikor a II. kerület elnyert egy környezetjavításra kiírt uniós pályázatot, akkor lehetővé vált ennek a közösségi térnek a létrehozása is.

Az új termet Bibó Istvánról nevezték el, annak emlékére, hogy a jogász nyugdíjazásáig a KSH könyvtárában dolgozott, miután szabadult a börtönből.

A hivatal elnöke azt mondta: a könyvtár nem kutatással foglalkozó látogatói elsősorban szépirodalmat és gyermekkönyveket keresnek, de a szakácskönyvek, illetve az egészséges életmóddal foglalkozó kiadványok is népszerűek.

Hozzátette: az, hogy mostantól már kölcsönözni is lehet a könyvtárból nagy lépést jelent a szolgáltatóbarát intézmény felé.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×