Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP programja kapta a leggyengébb osztályzatot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MDF közepes (3), de még a Jobbik gyenge-közepes (2,5) programjánál is alacsonyabb színvonalú a Magyar Szocalista Párt szombaton megjelent programja - írja a Portfolio.hu.

Az 1-5 fokozatú skálán csupán 2-es osztályzatot érdemelt ki a kormánypárt választási dokumentuma, amely minden vizsgált szempont szerint a legrosszabb a három eddig megjelent közül - írja a Portfolio.hu.

A Mit ígérnek? civil kezdeményezés egységes értékelési módszere alapján az általánosságok szintjén mozgó MSZP programból még a párt jövőképe sem rajzolódik ki, megalapozottsága és számonkérhetősége pedig a kettes szintet sem üti meg.

a Mit ígérnek? civil kezdeményezés a választási kampány időszakában elfogulatlan módon értékeli a pártok programját, elsősorban annak célzottságát, számonkérhetőségét, illetve megalapozottságát. A projekt az európai parlamenti választásokon öt százalék feletti eredményt elért pártokat fedi le, ezek közül a két kisebb párt már korábban előállt választási programjával, így most az MSZP értékelése volt soron.

Ezt ígérik a pártjaink - a Jobbik gyenge, az MDF közepes

Az értékelés a pártok céljait nem minősíti. Abban nem ad segítséget, hogy a baloldali, konzervatív, liberális, vagy más értékrendet valló szavazóknak kit érdemes választania.

Ehelyett a programok minőségére koncentrál, annak érdekében, hogy a programokról és ígéretekről zajló viták általános színvonala emelkedjen, és a konkrét, számonkérhető szakpolitikai lépések nagyobb teret kapjanak a diskurzusban. A projekt 12 közgazdász tevékenységének az eredménye, akik szabadidejükben folytatják a projektjüket.

Az idézett cikkben az MSZP programértékelésének összefoglalása található, ami először - médiatámogatóként - a Portfolio.hu oldalain jelenik meg. (A részletes elemzés csütörtökön a kora délutáni óráktól érhető el a Mit ígérnek? hivatalos honlapján.)