Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Soha nem látott felhőszakadás Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hatalmas felhőszakadás söpört végig Budapest délkeleti térségében csütörtökön este hét és nyolc óra körül, sok helyen még mindig bokáig ér a víz - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője este az Inforádióval.

Molnár Péter úgy fogalmazott, hogy "kicsit kritikus a helyzet". Elmondta, hogy a XVI., a XVII. és a leginkább a XVIII. kerületben zúdult nagy mennyiségű csapadék az utcákra.

Az érintett kerületekbe 12 tűzoltórajt küldtek ki, és mintegy 80 bejelentést kaptak - írta korábban az MTI.

Családi házak, társasházak pincéit, mélygarázsait öntötte el a víz, az anyagi kár tetemesnek mondható. Nagy értékek vésznek kárba - mondta Molnár. Sok nagy értékű autó áll elárasztott mélygarázsokban, víz alatt - fogalmazott a szóvivő.

Nem bírja a csatornarendszer

Közölte, a kárelhárításban problémát jelent, hogy a csatornarendszer nem képes elvezetni a vizet.

A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy nincs elég eszközük arra, hogy mindehol hozzákezdjenek a kár elhárításához. Ehhez a csatornázási művek nagy teljesítményű szivattyús kocsijait a térségbe várják a tűzoltók.

Amíg az árkok tele vannak vízzel, nem tudjuk megkezdeni a szivattyúzást - tette hozzá.

Nem látta a kocsi elejét

Ez több volt, mint felhőszakadás, ilyet még nem láttam - fogalmazott a fővárosi tűzoltóság szóvivője, hozzátéve, hogy a helyszínekre tartva olyan mélyen haladt az autója a vízben, hogy nem látta a kocsi elejét.

A szóvivő türelmet kért azoktól, akik a 105-s számot hívják segítségért. "Kérem ne tegyék le, kollégáim egyszerre több bejelentést is próbálnak felvenni" - mondta Molnár Péter.