eur:
392.7
usd:
363.31
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Váratlan fordulat a karácsonyi vásárokban

Váratlan fordulat a karácsonyi vásárokban

Számottevően csökkent a karácsonyhoz köthető bűnesetek száma.

A statisztikai adatok szerint elérte célját az országos rendőrkapitány komolyabb rendőri jelenlétet előíró tavalyi rendelete - írja a Világgazdaság. Ebben a halottak napja körül és az ünnepi időszakban megnövekvő forgalom kiemelt biztosítását, valamint a karácsonyi bevásárlást végzők és az év végi ünnepi turizmus résztvevői biztonságérzetének javítását, a jogsértések megelőzését szolgáló intézkedéseket írtak elő a rendőri állomány számára.

Az ORFK tájékoztatása szerint e rendeletnek és a komoly tájékoztatási, felvilágosító kampánynak köszönhetően 2016 decemberében drasztikusan csökkent a rendőrség tudomására jutó, klasszikus „karácsonyi” bűncselekmények száma. Tavaly decemberben alig több, mint hétezer lopást regisztráltak, ami közel 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az elmúlt év utolsó hónapjában 279 gépkocsit törtek fel, szemben az egy évvel korábbi 569 esettel. De ennél is jobban sikerült kordában tartani a zsebeseket: mindössze 210 bejelentett bűncselekményt regisztráltak, míg egy éve még 695 esetben matattak idegen zsebekben a tolvajok. Tavaly a 2010-es adathoz képest 65 százalékkal kevesebb volt a lopás, 78 százalékkal a zsebtolvajlás és 76 százalékkal a gépkocsifeltörések száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×