eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Kerékpárosok, rollerezők és sétálók a pesti Duna-parton, a Szabadság hídnál, a Covid-19 világjárvány harmadik hullámának javuló járványügyi mutatóinak idején. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) döntése értelmében őszig minden hétvégén hosszabb ideig vehetik birtokba a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartot az arra sétálók és a kerékpározók, ami lehetőség is segíti, hogy kevesebben gyűljenek össze a pandémai járvány miatt a népszerű kirándulóhelyeken. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A pünkösdi hétvégén is szabad lesz a rakpart - térképek segítenek a tájékozódásban

Az ünnepi hosszú hétvégén, május 18. (szombat) reggeltől május 20. (pünkösdhétfő) estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalogosok, biciklisek autómentes környezetben élvezhetik a testmozgást a Margit híd és az Erzsébet híd között.

A hosszú hétvégén, szombattól pünkösdhétfőig a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokukba vehetik teljes szélességében a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között - írja a BKK.

Mind a fővárosiak, mind a Budapesten kívülről érkezők csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik a főváros egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy egyéb mikromobilitási eszközzel közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

Forrás: BKK.hu
Forrás: BKK.hu

Az érintett rakpartszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Az érdeklődőknek, kikapcsolódni vágyóknak érdemes észben tartania, hogy

  • az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott szakaszt déli irányból, az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni;
  • az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. téri villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartszakaszt.
Forrás: BKK.hu
Forrás: BKK.hu
Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×