eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Katalin cambridge-i hercegné, Károly brit trónörökös idősebb fiának, Vilmosnak a felesége helybeliekkel találkozik, miután a hercegi pár megnyitotta a háttérben levő V&A Dundee dizájnmúzeumot a skóciai Dundee-ben 2019. január 29-én. A kortárs építészeti, ipari és művészeti formatervezés remekeit kiállító múzeum a 19. századi Viktória brit királynő és házastársa nevét viselő londoni Victoria és Albert Múzeum testvérintézménye.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Katalin hercegnő újra bejelentést tett az állapotáról

A walesi hercegnő, Vilmos brit trónörökös felesége arról számolt be pénteken, hogy jól halad kemoterápiás kezelése, de még nincs túl a betegségen, és a gyógykezelés várhatóan további néhány hónapig eltart.

A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni hivatala - által közzétett személyes közleményében Katalin bejelentette azt is, hogy családjával együtt jelen lesz szombaton apósa, III. Károly király hivatalos születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour színpompás ceremóniáján.

A 42 esztendős Katalin tavaly karácsony óta nem vett részt nyilvános programokon, és januárban hasüregi műtéten esett át.

A hercegnő március végén közzétett személyes videóüzenetében elmondta, hogy megelőző jellegű kemoterápiás kezelésben részesül, mivel a műtétje utáni tesztek daganatos elváltozást mutattak ki.

Katalin a márciusi videóüzenet óta most szólalt meg első ízben nyilvánosan. Pénteki tájékoztatásában úgy fogalmazott: kezelése jól halad, de "mindenki, aki átesett kemoterápián, tudja, hogy vannak jó és rossz napok".

A rossz napokon az ember gyengének, fáradtnak érzi magát, és meg kell engednie, hogy szervezete pihenhessen. "A jó napokon azonban, amikor erősebbnek érezzük magunkat, a lehető legjobban ki kell használnunk, hogy jól vagyunk" - áll Katalin hercegnő péntek esti írásos üzenetében.

Katalin közölte: kezelése folytatódik, és még néhány hónapig eltart. Felfedte azt is, hogy azokon a napokon, amikor ehhez elég jól érzi magát, már kisebb munkavégzésre is vállalkozik otthonában.

A hercegnő közölte azt is, hogy III. Károly király szombati hivatalos születésnapi ünnepsége után, a nyár folyamán reményei szerint néhány további nyilvános programon is részt vesz. Hozzátette ugyanakkor, hogy még nem jutott túl betegségén.

"Most tanulgatom, hogy különösen a bizonytalanságot miként viseljem türelemmel" - fogalmaz Katalin. Hozzáteszi: azt is még tanulja, hogy minden egyes napot úgy kell elfogadni, ahogy jön, hallgatnia kell szervezetére, és biztosítania kell saját maga számára a gyógyuláshoz oly szükséges időt.

III. Károly királynál az év elején szintén daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, a 75 esztendős uralkodó azonban néhány heti szünet után már visszatért nyilvános közéleti feladatainak ellátásához, és szintén jelen lesz saját hivatalos születésnapjának szombati londoni ünnepségén.

Az udvar egyelőre sem Károly, sem Katalin daganatos megbetegedésének pontos mibenlétét nem ismertette a nyilvánossággal.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×