eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Ferencváros megbízott edzője, Nyéki Balázs a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nyéki Balázs az FTC padján: "egy ideje már készültem az edzői munkára"

Egyedüli magyar csapatként szerda este megkezdi szereplését a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencváros, amely a Komjádi-uszodában az első számú montenegrói együttest, a Jadran Herceg Novit fogadja. Nyéki Balázst, az FTC vezetőedzőjét, a válogatott másodedzőjét bírtuk szóra.

"Alakulunk és egyre jobbak vagyunk" - vélekedett az InfoRádiónak a BL-szezon rajtja előtt Nyéki Balázs, az FTC férfi vízilabdacsapatának edzője, másodállásban a válogatott másodedzője. Már a Magyar Kupa-mérkőzésen is úgy látta, hogy maximálisan összeszedték magukat a játékosok, tökéletes koncentrációs szinten játszottak, ezért bízik benne, hogy átmentik ezt a képet a Bajnokok Ligájára is, "ott egy pillanatnyi kihagyást is azonnal megbüntet az ellenfél".

A szakmai felkészülés mellett csapatépítő programok is voltak például az új játékosok beépítését célozva a Dubrovnik-túra alkalmával és Budapesten is, volt a csapat focimeccsen - a Ferencváros Konferencia-liga-mérkőzésén szurkoltak.

"A játékosok kezdik megismerni egymást, kifejezetten jó légkörben dolgoznak, hozzátenném, mindig a kudarc esetén dől el, hogy mennyire szeretik egymást a játékosok és mennyire segítik. Ne legyen kudarc, csak mondom, ez mindig egy más állapot" - jelezte.

A montenegrói Herceg Novi legyőzését igen nehéz feladatnak tartja.

"Láttam a mérkőzéseiket, mind a belgrádi felkészülési tornán mutatott játékukat, mind a Dubrovnik elleni edzőmérkőzéseiket, nagyon jó, gyors csapatról van szó, teli montenegrói válogatott játékosokkal. Érkezett még hozzájuk két rutinos orosz játékos, akik igazi gólzsákok" - részletezte.

Egy ideje egyébként már készült az edzői munkára, ezért késznek is látja magát rá, szereti, élvezi, de ha jön majd egy nehezebb időszak, akkor válik el szerinte, hogy azt miként kezeli, hogyan rázza majd fel a csapatot.

"Most azon vagyunk, hogy nyerjük a mérkőzéseket" - foglalta össze várakozásait.

A szezon zsúfoltságáról elmondta, decemberben már kezdődik a válogatott felkészülése, lesz Eb és vb is még a jövő nyári olimpia előtt.

"Komoly feladat lesz, hogy mennyire tudjuk ébren tartani a játékosok motivációját mind az Eb, vb előtt, mind utána"

- húzta alá Nyéki Balázs.

Mély keretük van a Ferencvárosnál, a 18 játékoshoz pedig még 2-3 ember az ifiből is feljöhet, akiket - ha úgy adódik - BL-meccseken is be lehet vetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×