eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kasza Róbert  a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi vívás döntőjében 2014. július 13-án.
Nyitókép: Beliczay László

Kasza Róbert megint dobogós lett Szófiában

Mind a négy magyar férfi öttusázó a legjobb tízben végzett a világkupaversenyen.

Múlt heti ezüstje után bronzérmet nyert vasárnap Kasza Róbert az öttusázók második szófiai világkupa-állomásán. Kardos Bence negyedik, Bereczki Richárd nyolcadik, Demeter Bence pedig kilencedik lett.

A pénteki selejtezőből, amelyben három csoportban 93 induló versenyzett, mind a négy magyar bejutott a 36-os döntőbe.

Vasárnap reggel az úszásban a várakozásnak megfelelően Kardos volt a legjobb magyar, aki a negyedik időt érte el a 200 méteres távon, majd a páston a papírforma szerint Kasza bizonyult a legeredményesebbnek, 24 győzelemmel harmadikként zárt vívásban. A sáros lovaspályán Kasza, Demeter és Kardos sem vesztett pontot, Bereczki pedig csak hetet. A lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak Kasza a harmadik, Demeter a hetedik, Kardos a 13., Bereczki pedig a 15. helyről vágott neki. A múlt szombaton ugyanitt ezüstérmes Kasza végig a harmadik helyen futott az esőtől rendkívül felázott pályán, melyen többen elcsúsztak a kanyarokban. Az első két helyért a brit Joseph Choong és a fehérorosz Ilja Palazkov küzdött, végül előbbi nyert.

Kasza mögé felzárkózott nagyszerű kombinált számmal Kardos, nem sokkal később ért célba a lövészetes futásban szintén remeklő Bereczki, majd Demeter következett.

"Iszonyatosan fáradt vagyok, fizikailag és mentálisan is sokat kivett belőlem ez a nap! Embert próbáló viszonyok között, hidegben, sárban dagonyázva teljesítettük az utolsó számot. A körülményeket jól példázza, hogy ugyanannyit hoztam ki a futásból most, mint a selejtezőben lazán futva. Hálát adtam az égnek, hogy véget ért ez a szenvedés, nagy feszültség szabadult fel bennem – ecsetelte a körülményeket Kasza, aki úgy számol, hogy a szófiai ezüst- és bronzérmével megszerezte a jogot a májusi, székesfehérvári világkupa-döntőben való szereplésre. – Az olimpiai kvalifikáció miatt nagyon fontos volt a vk-döntőbe kerülés, mert az a viadal másfélszeres szorzóval számít bele az olimpiai pontversenybe."

"Ötéves kapitányi pályafutásom alatt most fordult elő először, hogy mind a négy döntős versenyzőnk az első tízben, pontosabban az első kilencben végzett. Az én versenyzői pályafutásom jutott az eszembe, akkor volt többször is olyan, hogy minden magyar az élmezőnyben fejezte be a versenyt" – értékelt Martinek János, a férfiak kapitánya.

A magyar férfiak közül utóbbinak van kvótája az olimpiára, a most nem indult Marosi Ádám a közvetlen élcsoportban áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban és a többi magyar is javított helyzetén.

A szombati női versenyt Gulyás Michelle nyerte. A magyarok közül egyelőre Kovács Sarolta szerzett már tokiói kvótát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×