eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin
Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én.MTI/Koszticsák Szilárd
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezt gondolja Rebrov a bajnokság folytatásáról

Szombaton a Ferencváros és a Debreceni VSC találkozójával folytatódik az OTP Bank Liga, a labdarúgó NB I. A zöld-fehérek 2017. április 15. óta nem kaptak ki bajnoki találkozón a Groupama Arénában.

Különleges körülmények között rendezik a találkozót, zárt kapuk mögött. Március 14-én, amikor az utolsó fordulót tartották a bajnokság felfüggesztése előtt, a Fradi ugyancsak pályaválasztóként, a nézők kizárásával fogadta ellenfelét, a Kaposvárt, akkor 5-0-ra nyert. Az elmúlt napokban, amióta felkészülési mérkőzéseket lehet játszani, csak a Groupama Arénában vagy a népligetben fogadta ellenfeleit. Meccsei közül csak a Zalaegerszegi TE ellenit nyerte meg, de Szergej Rebrov vezetőedző elmondta, számára nem az eredmény volt a fontos, szó szerint felkészülésinek vette a felkészülési találkozókat.

„Jó ellenfelekkel találkoztunk, a felkészülés szempontjából valamennyi edzőmérkőzésünk hasznos volt. Ezeken a mérkőzéseken nem az eredmény volt az elsődleges, hanem hogy minden olyan játékelemet begyakoroljunk, amelyet élesben is szeretnénk majd alkalmazni Komoly kihívás vár a csapatra, de az ellenfeleink is szerda-szombat ritmusban fogják lejátszani a hátralévő bajnoki mérkőzéseiket. Számunkra talán némi előnyt jelenthet, hogy az ősszel már átéltünk hasonlót, amikor az Európa Liga csoportkörében szerepeltünk, ám ettől függetlenül nehéz időszak vár ránk” – mondta a klub honlapjának nyilatkozva.

A Debreceni VSC a felfüggesztés előtt öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített, február 29-én 2-0-ra kapott ki a Ferencvárostól a Groupama Arénában. A Loki honlapjának nyilatkozva Vitelki Zoltán mindazonáltal bizakodónak mutatkozott:

„Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a Ferencváros elleni bajnoki! Úgy vélem, jól sikerült a rövid felkészülésünk. Nagyon motivált játékosokat látok magam előtt, bízom benne, a Groupama Arénában olyan eredményt tudunk elérni, amely klubnak, szurkolónak, futballistának és vezetőnek is jó. A labdarúgók maximálisan átérzik, mennyire fontos minden egyes pont.”

Beszélt arról is, hogy zárt kapuk mögött kell játszaniuk: „Ehhez nem lehet hozzászokni, hisz mint minden sport, természetesen a foci sem ugyanolyan szurkolók nélkül. De nem panaszkodunk, hozzá kell szokni, hogy ilyen körülmények között kell majd játszani. Ez a hét a finomításról szólt, igyekeztünk azokra a kiélezett szituációkra kihegyezni a feladatokat, amelyeket a Ferencváros ellen szeretnénk megvalósítani. Éles meccsre számítok, de ha azt az agresszivitást és hozzáállást mutatjuk, melyet a legutóbbi idegenbeli, zöld-fehérek elleni bajnokinkon, illetve ha még magasabb szintű koncentrációval és a hibaszázalékok csökkentésével futballozunk, alkalmasak leszünk rá, hogy pontot tudjunk szerezni akár az FTC ellen is.”

A mérkőzés szombaton 15.55-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×