eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Milák Kristóf és a dél-afrikai Chad Le Clos a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. A magyar versenyző a legjobb idővel jutott tovább a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nyúllal edz ősztől Milák Kristóf

Szeptembertől edzőtárssal készül Milák Kristóf - mondta az InfoRádiónak a világbajnok úszó edzője. Selmeci Attila nem számít arra, hogy a tokiói olimpia előtt minden teljesen súrlódásmentesen alakul tanítványával. Arról is beszélt, hogy az amerikaiaktól erősebb csapatot vár jövőre, ugyanakkor bízik benne, a japán fővárosból is aranyéremmel térhetnek haza.

Fantasztikus teljesítménynek nevezte az InfoRádióban Milák Kristóf 200 pillangón elért világcsúcsos vb-aranyát edzője, Selmeci Attila.

"Világcsúcsa olyan, hogy ott a helyszínen nem akartunk hinni a szemünknek. Sem ő, sem én. Ennek az óriási sikernek mindenképpen pozitív kicsengésűnek kell lenni, már csak azért is, mert az ifjúsági Európa-bajnoki címtől kezdve mindent elért, most világcsúcsot is felállított, már csak olimpiai aranyérme nincs" - tette hozzá.

Szerinte az ötkarikás medál lehetősége az, ami Milák Kristófot most motiválni fogja, Selmeci Attilát is nagyon motiválja ez a lehetőség, így a munka még inkább összekovácsolja majd őket.

"Természetesen nem volna korrekt, ha én most azt mondanám, hogy problémamentes lesz az út, mert ahol sokat dolgoznak, ott előjöhet a stressz és a fáradtság, esetleg én is türelmetlenebb lehetek, ő is eleresztheti magát" - utalt a lehetséges nehézségekre Selmeci Attila, aki szerint úgyis az eredmény igazol mindent.

Arról, hogy a 100 pillangón szerzett mostani 4. hely éremre váltható-e a jövő évi olimpián, azt mondta, "nagyon jó lenne",

de továbbra is a 200-on dolgoznak inkább, mert abban járnak a világ előtt, "méghozzá most már elég jelentősen".

Figyelmeztetett azonban, hogy az amerikai csapat 30 százaléka az olimpiáig ki fog cserélődni. "Ezt onnan tudom, hogy az amerikai csapat vezetője egy beszélgetésen elmondta nekem,

az amerikai válogatóverseny teljesen más, mint a magyar. Csak az olimpia előtt van öt héttel.

A mostani vb-re már tavaly nyáron kijelölték a csapatot, tehát akik azóta időközben jobb eredményt értek el, nem kerülhettek be a szigorú szabályok miatt" - mutatott rá Selmeci Attila, aki szerint lehet olyan veszély, hogy jön egy fiatal úszó, aki kiválóan pillangózik 200-on.

Ennek ellenére azért úgy érzi, hogy ha keményen dolgoznak és nem jön közbe sérülés, aranyérmes lesz Milák Kristóf a tokiói olimpián.

Bejelentette: "egészen biztos, hogy lesz edzőtársa" Miláknak. "Beszéltem a Honvéd elnökével, Gergely Istvánnal, és a szövetségi kapitánnyal is egyeztettünk erről. Meg lesz oldva, hogy Kristóf ne maradjon egyedül, hanem mindig legyen valaki mellette. Ehhez át sem kell igazolni, csak

az a lényeg, hogy olyan partnereket találjunk, akik szívesen állnak be mellé, és akiket Kristóf is szívesen elfogad. Szerintem sokkal jobb helyzetbe kerülünk szeptembertől, mint amilyenben idáig voltunk"

- részletezte Selmeci Attila

(A beszélgetést teljes egészében péntek este fél 8-tól hallhatják az InfoRádió Ötkarika című műsorában.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×