eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Iker Casillas, a Porto labdarúgócsapatának spanyol kapusa és felesége, Sara Carbonero érkezik a CUF Porto kórház előtt rendezett sajtótájékoztatóra 2019. május 6-án. A 37 éves Casillast május 1-jén szívrohammal kórházba szállították, de élete nem volt veszélyben. A kapus a szezon hátralévő részében már nem lép pályára.
Nyitókép: MTI/AP/Luis Vieira

Súlyos döntést jelent be Iker Casillas

Iker Casillas befejezi profi labdarúgó-pályafutását, miután május elsején szívinfarktuson esett át - értesült a portugál O Jogo lap.

Szögre akasztja a kesztyűt Iker Casillas - írja a portugál újság. A spanyol világ- és Európa-bajnok kapus még május elsején kapott infarktust csapata, az FC Porto edzésén. Azóta megműtötték, és otthon lábadozik.

Amikor távozott a kórházból, még nem akart a jövőjéről beszélni a 38. születésnapját hétfőn ünneplő futballista, akkor azt mondta: "Annyi biztos, hogy most néhány hét vagy hónap pihenő következik. Nem tudom, és nem is érdekel, hogy mit hoz a jövő, a legfontosabb dolog, hogy még itt lehetek..."

Casillas szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe. Az O Jogo most viszont azt írja, hogy a kapus véget akar vetni a pletykáknak, és hamarosan bejelenti visszavonulását.

Az FC Porto elnöke, Pinta da Costa már csütörtökön közölte, elképzelhető, hogy Casillas már lejátszotta utolsó mérkőzését a csapatban, de bárhogy dönt, vezetői pozícióban számítanak rá a portugál klubban.

"Még egy évig érvényes a szerződése, és szeretnénk, ha nálunk maradna, és nem csak egy évre. Ő közülünk való, és mindig helye lesz a klubban" - mondta az elnök, és azt is elmondta, már keresik a csapat új kapusát. (Felvetődött az is, hogy Casillas madridi utódja, Keylor Navas érkezhet a Realtól.)

Iker Casillas a hírek szerint még nem válaszolt a klubelnök felajánlására, de örömmel üdvözölte a lehetőséget. A portugál újság értesülései szerint elsősorban a népszerűségét szeretné kihasználni új pozíciójában a klubja.

A világ egyik leghíresebb kapusa a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, s karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán átigazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnoki címet nyert a nemzeti együttessel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×