eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Egervári: Szeretnének még nagyobb szenzációt elérni

Komoly bravúrnak tartja a csehek búcsúztatását Egervári Sándor, az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe jutott magyar válogatott szövetségi edzője. A tréner nem tart attól, hogy Gulácsi Pétert megzavarná a körülötte lévő nagy felhajtás. Egervári Sándor hozzátette: az olaszok elleni meccs előtt a mentális felkészülés lesz a hangsúlyosabb.

Meddig ünnepelték a továbbjutást?

A pályán és az öltözőben is nagy örömünnep volt, a szállodában is kedvesen fogadták a csapatot. A játékosok megittak egy pohár sört, amitől még jobb hangulatuk lett. A helyén kezeljük a sikert, de a legjobb nyolcba kerülés bravúr volt a fiúktól. Este már a következő meccsről is beszéltünk, mert szeretnének még nagyobb szenzációt elérni.

Mennyire elégedett a csehek elleni játékkal?


A stratégiánk az volt, hogy nem rohanunk neki az ellenfélnek, hanem okosabb, szervezettebb, zárt védekezésből egyritmusú támadásbefejezésekkel harcoljuk ki a továbbjutást. Nem vagyunk mindennel elégedettek, de az eredménnyel igen. Komoly mentális erőről tettek tanúbizonyságok a srácok, hiszen a hosszabbításban sikerült hátrányból felállni, és idegileg jobban bírtuk a büntetőpárbajt is. Méltó zárása volt a meccsnek, ahogy Gulácsi Peti bravúrt bravúrra halmozott.

Mit gondol, mennyire tudja kezelni a fiatal kapus a hirtelen jött nagy felhajtást?

Gulácsi tudatosan élő fiatalember, és tudatosan építi a karrierjét is. Teljesen helyén kezeli a teljesítményét. Nem félek attól, hogy ártana neki a népszerűség.

Hogyan készülnek az olaszok elleni negyeddöntőre?

Sok idő nem lesz a felkészülésre, mert szerdán buszozunk át Alexandriából Szuezbe. Csak csütörtökön tudunk rendesen edzeni, így most a mentális felkészülés kap nagyobb szerepet. Szeretnénk, ha nem kellene hazasietni, mert bár már egy ideje távol vagyunk a szeretteinktől, de most megbocsátják, ha még maradunk egy ideig.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×