eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kikapott Szlovéniától a Várhidi-csapat

Idei második barátságos mérkőzésén sem tudott nyerni a magyar labdarúgó-válogatott: Várhidi Péter szövetségi kapitány együttese 1-0-ra kikapott Szlovéniától Zalaegerszegen.

Kiábrándító teljesítményt nyújtott, s kikapott Szlovéniától a magyar labdarúgó-válogatott Zalaegerszegen. Több játékos is mélyen tudása alatt játszott. A vereségre, s főleg a halvány produkcióra még az sem mentség, hogy a magyar csapat több kulcsemberét nélkülözte.

Az első félidőben a magyarok egyetlen egyszer sem lőttek kapura - ami, mondjuk így, minimális követelmény lenne, főleg egy közel azonos játékerejű ellenféllel szemben, hazai pályán. Még Gera, Hajnal, Halmosi, Löw, Dzsudzsák hiányában van.

A biztonságos védekezést tartotta a csapat ebben az időszakban a legfontosabbnak. Már a felállás is sejtette, hogy nem fog túlságosan vehemensen támadni Várhidi Péter csapata, hiszen mindössze egy csatár, Priskin Tamás kapott helyet a kezdő csapatban.

A szövetségi kapitány a 39. percben már cserélt, Zsidai László helyére csatár, mégpedig a magyar bajnokságban a legjobbak közé tartozó Tisza Tibor állt a helyére. A szünetben a sérült Buzsáky Ákos helyére Ferenczi István állt be. A 63. percben Priskin helyén Orosz Péter lépett pályára. "Darabszám" szerint már sok csatár volt akkor a pályán, de nem sikerült még helyzetet sem kialakítani.

A szlovénoknak kettőt is, igaz, mindkettő Vass Ádám hibájából alakult ki. Az elsőből (amelynél Tőzsér is súlyosan hibázott, ráadásul nem eredet a labdát szerző szlovén középpályás nyomába) Sisic megszerezte az 59. percben a találkozó egyetlen gólját. A magyar csapat csak az utolsó 10 percben játszott az elvárható lendülettel.

Várhidi Péter szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzés után az MLSZ honlapján: "A mai magyar válogatott Gera és Hajnal nélkül nehezen létezik - mondta a mérkőzés után Várhidi Péter. - Sok variációt kipróbáltunk a meccsen, biztonságosabb felállásban kezdtünk, de ez nem működött, mert bár védekezésben stabilak voltunk, helyzeteket nem tudtunk teremteni.

Ezután megpróbáltunk átállni szokásos hadrendünkre, Tisza becserélésével igyekeztem javítani a játékunk minőségén, de sajnos a sérüléssel bajlódó Buzsáky nem tudott sokat hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Ezután kockáztattunk, játszottunk négy csatárral is, ám játékunk nem érte el a kívánt mércét. A nemzetközi porond sokkal jobb játékot kíván, ma, kulcsembereink hiánya miatt nem tudtuk hozni a kellő szintet."

Magyarország-Szlovénia 0-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 6500 néző.
Gólszerző: Sisic (59.)
A magyar csapat összeállítása a következő volt a mérkőzésen: Fülöp - Szélesi, Tímár, Juhász, Vanczák - Zsidai (Tisza, 38.), Vass (Csizmadia, 80.), Tőzsér (Vadócz, 74.) - Buzsáky (Ferenczi, 46.), Huszti - Priskin (Orosz, 63.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×