eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kemény Dénes még gondolatban sem oszt pekingi repülőjegyeket

Egyelőre nem a 13-as olimpiai keret kialakításán gondolkodik Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember erről az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt azután, hogy elkészült az olimpiai csoportbeosztás. A magyarok az ausztrál, a montenegrói, a spanyol, a görög és a kanadai csapattal küzdenek meg az olimpia első szakaszában. A másik ágon szerepel a vébé-győztes horvát, a Világliga-első szerb, valamint az amerikai, a német, az olasz és a házigazda kínai együttes.

Milyennek ítéli meg a csoportbeosztást?

Kiegyensúlyozott csoportokat alakítottak ki. A spanyolok és a szerbek közül a vébén előrébb zárt spanyolokat kaptuk, míg a németek és a montenegróiak közül az eddig nehezen felmérhető montenegróiakat sorsolták hozzánk. Összességében nehezebb is, könnyebb is lehetett volna a beosztásunk.

Mennyire tartja fontosnak, hogy együttese a csoport élén végezzen?

Nagyon. A csoportelsőkre eggyel kevesebb meccs vár, és ez nem elsősorban fizikálisan, hanem mentálisan jelenthet sokat. Több nehéz meccsünk lehet, de ez a csoport egyértelműen megnyerhető.

A következő hetek még nem a válogatottról, hanem a klubszezon eseményeiről szólnak. Mennyit javulhat még a válogtaott kerettagok formája?

A forma másodlagos a keretszűkítéseknél, amikor a tudást kell figyelembe vennem. A mostani teljesítmény még sokat változhat, amikor eljön az ideje, nekem kell majd formába hoznom a játékosokat. Az olimpiai keretet úgy kell összeállítanom, hogy a csapat elbírja egy-egy játékos esetleges napi gyengélkedését.

Fejben hány pekingi repülőjegyet osztott már ki?

Távol vagyok még attól, hogy a 13-as névsor kijelölésén gondolkozzak. Még annak is csak május közepére jön el az ideje, hogy a 18-as bő keretet kihirdessem. Megjegyezem, ez a nehezebb feladat. Változatlanul 22 játékosnak van esélye a bekerülésre.

Mennyiben lesznek meghatározóak ebből a szempontból a klubszezon hátralévő meccsei?

A kerettagjaim még 6-8 kiemelt mérkőzést játszhatnak, ezeken természetesen jól kell teljesíteniük azoknak, akik a szűkítéskor ott szeretnének lenni a névsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×