INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kemény Dénes még gondolatban sem oszt pekingi repülőjegyeket

Infostart / InfoRádió
Egyelőre nem a 13-as olimpiai keret kialakításán gondolkodik Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember erről az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt azután, hogy elkészült az olimpiai csoportbeosztás. A magyarok az ausztrál, a montenegrói, a spanyol, a görög és a kanadai csapattal küzdenek meg az olimpia első szakaszában. A másik ágon szerepel a vébé-győztes horvát, a Világliga-első szerb, valamint az amerikai, a német, az olasz és a házigazda kínai együttes.
Milyennek ítéli meg a csoportbeosztást?

Kiegyensúlyozott csoportokat alakítottak ki. A spanyolok és a szerbek közül a vébén előrébb zárt spanyolokat kaptuk, míg a németek és a montenegróiak közül az eddig nehezen felmérhető montenegróiakat sorsolták hozzánk. Összességében nehezebb is, könnyebb is lehetett volna a beosztásunk.

Mennyire tartja fontosnak, hogy együttese a csoport élén végezzen?

Nagyon. A csoportelsőkre eggyel kevesebb meccs vár, és ez nem elsősorban fizikálisan, hanem mentálisan jelenthet sokat. Több nehéz meccsünk lehet, de ez a csoport egyértelműen megnyerhető.

A következő hetek még nem a válogatottról, hanem a klubszezon eseményeiről szólnak. Mennyit javulhat még a válogtaott kerettagok formája?

A forma másodlagos a keretszűkítéseknél, amikor a tudást kell figyelembe vennem. A mostani teljesítmény még sokat változhat, amikor eljön az ideje, nekem kell majd formába hoznom a játékosokat. Az olimpiai keretet úgy kell összeállítanom, hogy a csapat elbírja egy-egy játékos esetleges napi gyengélkedését.

Fejben hány pekingi repülőjegyet osztott már ki?

Távol vagyok még attól, hogy a 13-as névsor kijelölésén gondolkozzak. Még annak is csak május közepére jön el az ideje, hogy a 18-as bő keretet kihirdessem. Megjegyezem, ez a nehezebb feladat. Változatlanul 22 játékosnak van esélye a bekerülésre.

Mennyiben lesznek meghatározóak ebből a szempontból a klubszezon hátralévő meccsei?

A kerettagjaim még 6-8 kiemelt mérkőzést játszhatnak, ezeken természetesen jól kell teljesíteniük azoknak, akik a szűkítéskor ott szeretnének lenni a névsorban.


A címlapról ajánljuk