Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A miniszter bosszúja?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Johan Cruyff, a holland labdarúgás legendás alakja egy cikkben támadta Rita Verdonk bevándorlási minisztert, akinek szerinte szerepe van abban, hogy az ország válogatottja már a világbajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzott.

"Amikor Arjen Robbennek, vagy Robin van Persie-nek nem ment a játék, nem volt kit beállítani a helyükre. Kalou lehetett volna a megfelelő helyettese szélsőinknek." - áll a De Telegraafban megjelent írásban.

"Aki látta a csapat meccseit, az szerintem nem száll szembe azon nézetemmel, hogy Kalou gyorsított honosítása nemzeti érdek lett volna" - írja Cruyff.

A "Vas Ritának" nevezett miniszter márciusban utasította el a 20 éves elefántcsontparti labdarúgó kérelmét, mert indoklása szerint esetében nem volt alkalmazható az a törvénycikkely, amely külföldi élsportolók gyorsított eljárás keretében történő honosítását segíti.

Kalou számított arra, hogy megkapja az állampolgárságot, hiszen többször is visszautasította a hazája válogatottjától érkezett meghívót, annak ellenére, hogy testvére, Bonaventure a csapat kapitánya. Elefántcsontpart a németországi világbajnokság csoportküzdelmei során 2-1-re kikapott a holland együttestől és a kvartett harmadik helyén végzett.

Hollandia legjobbjai második helyen zárták a csoportjukat és a vasárnapi nyolcaddöntőben, rengeteg szabálytalansággal és négy kiállítással tarkított mérkőzésen 1-0-ra kikaptak Portugáliától.