eur:
392.94
usd:
365.59
bux:
66607.53
2024. április 26. péntek Ervin

Esélyes az Oscarra a magyar koprodukció

Egyre közelebb kerül az Oscar-díjhoz Srdan Golubovic Csapda című, szerb-német-magyar koprodukcióban készült filmje. A többszörös fesztiválnyertes alkotás bekerült a 9 jelölt közé, melyek a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyesek.

Az tavaly februárban bemutatott film egy fiatal házaspár története, amely boldogan él tízéves fiukkal.

Egy napon azonban fiuk rohamot kap, és kiderül, hogy egy ritka szívbetegségben szenved, amelyen csak egy rendkívül drága külföldi műtét segíthet.

A szülők hirdetésben kérnek segítséget. Jelentkezik is egy megmentő, aki a 30 ezer euróért cserébe "mindössze" azt kéri: Mladen, az apa ölje meg egy ellenségét.

A film eddig több mint 50 nemzetközi fesztiválon szerepelt, és Kirgizisztántól az Egyesült Államokig mindenütt megértették - mondta az InfoRádióban Kántor László társproducer, az Új Budapest Filmstúdió vezetője.

Most egyre nagyobb esélye van arra, hogy az idegen nyelvű filmnek járó Oscart is megnyerje. Egy több száz tagból álló zsűri ugyanis beválasztotta a legjobb kilenc film közé a hivatalosan Szerbia által jelölt alkotást.

A kilenc alkotás közül választják ki azt az ötöt, amelyet már a gálán is megmutatnak a nézőknek, és amelyből a végső győztest kiválasztják. A végső jelöltek listáját január 22-én jelentik be.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×