eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ilyet még nem látott: az öldöklő tejcsarnok

Rejtő Jenő regényalakjainak felhasználásával írt darabot Kárpáti Péter. Az öldöklő tejcsarnok, avagy Piszkos Fred nem lép közbe sajnos című alkotás ősbemutatóját pénteken tartja a tatabányai Jászai Mari Színház.

A tatabányai teátrum felkérésére készült darab alapja A detektív, a cowboy és a légió című novella. "Ebben ír Rejtő arról a kávéházi életformáról, ahol ülnek az írók és az esti hat órás pénztárzárásra próbálják befejezni aznapi fejezeteiket, hogy fizetni tudjanak a fogyasztásért" - mondta Novák Eszter, a darab rendezője a távirati irodának.

Kárpáti Péter műve is arról a küzdelemről szól, melyet mindannyian ismerünk: hogyan kell valamit a "pénztárzárásig" elvégezni, hogy ki tudjuk fizetni, amit muszáj - tette hozzá Novák Eszter.

Rejtő Jenő novellájából valók a darab fő figurái, például a Mucsi Zoltán által megformált Vörös Plack, aki délután megjelenik és egy-két drámai fordulattal kisegíti a cselekményben megrekedt írókat.
A kávéházban játszódó történetben Rejtő Jenő számos regényrészlete is megelevenedik. Feltűnik például Wágner úr (Vallai Péter), Fülig Jimmy (Horváth Virgil) és Pepita Ofélia (Tóth Ildikó) is.

Rejtő Jenőt idézi a Valcz Gábor által tervezett díszlet: a színpad két szélén hatalmas gyöngyház nyelű kések foglalják keretbe az eseményeket. A berendezés szinte minden darabja kerekeken gurul, idomulva a darabhoz, melyben állandó az átjárás a valóság és a képzelet világa között.

Az öldöklő tejcsarnok összes női szerepét Tóth Ildikó játssza, a férfi főszereplők Mucsi Zoltán és Vallai Péter. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként a fővárosban is látható lesz március 27-én és 28-án a Jövő Háza Teátrumban.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×