eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Judge gavel in background lawyer signs documents. Judge profession concept
Nyitókép: megaflopp/Getty Images

Szexuális erőszak és zaklatás miatt letartóztattak egy milliárdost

Öt bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Szexuális erőszak és zaklatás gyanúja miatt letartóztatták pénteken az osztrák-kanadai állampolgárságú, 91 éves Frank Stronach üzletembert, a Magna International autóalkatrész-gyár milliárdos alapítóját - közölte az Ontario déli részén fekvő Peel regionális rendőrsége.

A közlemény szerint Stronachot öt bűncselekmény - köztük szexuális erőszak, szexuális zaklatás, nővel szemben szeméremsértő cselekedet és erőszakos fogva tartás - elkövetésével vádolják, amelyeket az 1980-as évek és 2023 között követett el.

Stronach ügyvédje közölte, hogy ügyfele "kategorikusan tagadja" az ellene felhozott vádakat.

A rendőrség szóvivője, Tyler Bell elmondta, hogy különleges egységük több áldozattal is foglalkozik, de a védelmük érdekében ennél többet nem közölhet.

Bell arra kérte a nyilvánosságot, hogy akinek információja van a bűncselekményekről, vagy áldozatuk volt, jelentkezzen.

A közlemény szerint a férfit feltételesen szabadlábra helyezték, és egy későbbi időpontban kell megjelennie az ontariói Brampton kerületi bíróságán.

A Magna International autóalkatrész-gyártó vállalat milliárdos alapítójának komoly befektetései voltak a lóversenyüzletben is. Stronach megkapta az ország egyik legmagasabb kitüntetését, a Kanada Rendet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×