eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Iráni hadsereg

Izrael elkezdett készülni egy Iránból érkező közvetlen támadásra

Az izraeli kormány készültségbe helyezte a légvédelmet és tartalékosokat hívott be egy közvetlen iráni támadástól tartva.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Izrael a közelmúltban lebombázta Irán szíriai nagykövetségét, több iráni katonatisztet, köztük egy tábornokot is megölve.

A Times of Israel cikke nyomán azt írja a Portfolio, Izrael most attól tart, hogy Irán ballisztikus rakétákat fog kilőni területükre, ahogy tették ezt 2020-ban Kászim Szulejmáni tábornok halála után, amikor rakétákkal támadtak meg egy Irakban működő amerikai támaszpontot.

Az izraeli újság szerint ha Irán közvetlen támadást intéz Izrael ellen, az nem marad majd válaszcsapás nélkül, tovább emelve ezzel a térségben a feszültséget.

A lap hozzáteszi, meg nem erősített források szerint valaki zavarja Izrael GPS-szolgáltatását, ami egy támadás előjele lehet - ezt az információt azonban egyelőre célszerű fenntartásokkal kezelni.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×