eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Drunk asian young man drives a car with a bottle of beer with sunset background, Dangerous driving concept
Nyitókép: Getty Images/ Pakin Songmor

Vadonatúj, drasztikus megoldással csaptak le az autósokra a rendőrök

Két szlovák várost is teljesen lezártak.

Hétfőn közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két várost teljesen lezárt, az autósok pedig alkoholteszt végzés nélkül se ki, se be nem jutottak – írja az autoszektor.hu.

Az akciót Moldava nad Bodvouban és Királyhelmecen hajtották végre. Két óra leforgása alatt hét ittas sofőrt találtak, köztük egy buszsofőrt. Utóbbi szervezetében 0,75 ezrelék alkoholt mutattak ki, a megismételt teszt pedig csökkenő tendenciát mutatott. A jogosítványát a helyszínen elvették.

Az akció során fülön csípett hét autós közül hat szervezetében állapítottak meg kevesebb mint 1 ezrelék alkoholt. Az ellenőrzést egy autós sem úszhatta meg, Boldava nad Bodvouban például a városba vezető öt utat zárták le. Volt olyan, akivel kétszer is alkoholtesztet végeztettek.

Ez volt az első ilyen jellegű akció, de a rendőrség ugyanis más városokban is tervez hasonlót. Véletlenszerűen fogják kiválasztani azokat a településeket, ahol ellenőrizni fogják a közlekedőket, a helyszínekről nem tájékoztatnak előre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×