eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Drunk asian young man drives a car with a bottle of beer with sunset background, Dangerous driving concept
Nyitókép: Getty Images/ Pakin Songmor

Vadonatúj, drasztikus megoldással csaptak le az autósokra a rendőrök

Két szlovák várost is teljesen lezártak.

Hétfőn közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két várost teljesen lezárt, az autósok pedig alkoholteszt végzés nélkül se ki, se be nem jutottak – írja az autoszektor.hu.

Az akciót Moldava nad Bodvouban és Királyhelmecen hajtották végre. Két óra leforgása alatt hét ittas sofőrt találtak, köztük egy buszsofőrt. Utóbbi szervezetében 0,75 ezrelék alkoholt mutattak ki, a megismételt teszt pedig csökkenő tendenciát mutatott. A jogosítványát a helyszínen elvették.

Az akció során fülön csípett hét autós közül hat szervezetében állapítottak meg kevesebb mint 1 ezrelék alkoholt. Az ellenőrzést egy autós sem úszhatta meg, Boldava nad Bodvouban például a városba vezető öt utat zárták le. Volt olyan, akivel kétszer is alkoholtesztet végeztettek.

Ez volt az első ilyen jellegű akció, de a rendőrség ugyanis más városokban is tervez hasonlót. Véletlenszerűen fogják kiválasztani azokat a településeket, ahol ellenőrizni fogják a közlekedőket, a helyszínekről nem tájékoztatnak előre.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×