eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Monika Hohlmeier, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága delegációjának vezetője (b2), valamint Petri Sarvamaa (j2), Lara Wolters (b) és Daniel Freund (j), a delegáció tagjai a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

120 képviselő betámadta Magyarországot az EU-ban

Elvennék Magyarország szavazati jogát az EU Tanácsban - legalábbis ezt akarja 120 baloldali, liberális és néppárti uniós képviselő.

Péntek délutánig az Európai Parlament 705 képviselőjéből 120 írta alá Petri Sarvamaa finn kereszténydemokrata EP-képviselő kezdeményezését, hogy a hetes cikkelyes eljárás keretében fosszák meg Magyarországot a szavazati jogától a kormányok képviselőiből álló döntéshozó EU Tanácsban - írja a nepszava.hu.

Az EP öt frakcióját képviselő politikusok csatlakoztak ehhez. Magyarok nincsenek az aláírók között, van viszont egy finn szélsőjobboldali és egy populista olasz képviselő is.

Kulcsfontosságú lenne, hogy a lehető leghamarabb felmérjük a petíció ötletének általános támogatottságát a plenáris ülésen – fejtette ki Petri Sarvamaa képviselő a Népszavához eljuttatott nyilatkozatában.

A finn politkus a parlament elnökének címzett petícióban rámutat: a hetes cikkelyes eljárás második és harmadik szakaszának aktiválása az egyetlen módja annak, hogy megvédjék az Európai Unió értékeit és biztosítsák a döntéshozatali folyamatok működését.

A finn képviselő jobbról a második a fotónkon.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×